Son Dakika

AKP'den İBB adaylığına ismi geçiyor! Kabaktepe: Kürtlerin en büyük partisi AK Parti'dir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adaylığında Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Süleyman Soylu ve Selçuk Bayraktar gibi isimlerin yanında ismi geçen AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe merak edilenlere cevap verdi.

SİYASET 18.08.2023, 10:05
1
AKP'den İBB adaylığına ismi geçiyor! Kabaktepe: Kürtlerin en büyük partisi AK Parti'dir
Yerel seçimlerde İBB adaylığı için AKP'de ismi konuşulan İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Komünist tarafım da var" dedi.
Kabaktepe ayrıca bireysel özgürlükler anlamında AKP'nin eksikleri olduğunu belirtti.
Yerel seçimler yaklaşırken İstanbul'da adaylık tartışmaları da hız kazandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerin ardından bu kez 'aşkım' dediği ve 17 yıl sonra ilk kez kaybettiği İstanbul'u kazanmak için çalışmalara başladı. 
Tekrarlanan seçimlerde Binali Yıldırım'a fark atarak İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz günlerde, 'Kendimi İstanbul'la mühürlü görüyorum. İstanbul için tekrar yola çıkıyorum' açıklamasında bulunarak adaylık mesajı verdi. 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık sinyali verirken; AKP cephesinde ise İstanbul için konuşulan isim AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe.
AKP için Cumhur İttifakı'nın devam ettiğini belirten Kabaktepe, "İstanbul’da CHP'nin seçime tek girmesi halinde elinde tuttuğu belediyeler de dahil olmak üzere bir kısmını kazanma şansı yok. En az yüzde 25’ini kaybedeceği aşikar." dedi.
Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'a röportaj veren, ''Türkiye’de Kürtlerin en büyük partisi AK Parti'dir'' diyen İl Başkanı Kabaktepe, ''Kürtlerin gerek var olan taleplerinin çözümlenmesi, gerek yeni talepleri noktasında çalışmaya devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.
Türkiye’de bireysel özgürlükler anlamında AKP'nin eksikleri olduğunu belirten Kabaktepe, ''Bizim de eksik yaptığımız, yanlış yaptığımız şeyler vardır. Hiçbir siyasi parti, figür her şeyi doğru yapmaz. İnsanız. Siyasi tarihimize baktığımızda en büyük devrimleri yapan biziz. Eksikler olabilir. Yeni talepler de olabilir. Kürtlerin olur, Türklerin olur, sosyal grupların talepleri olur'' dedi.
Kendini 'komünist tarafım da var' diye anlatan Kabaktepe, ''Ben Fatsalıyım. Biz 12 Eylül öncesinin meşhur kentiydik. Komünist tarafım da var. Karadenizliyim ama Trabzon’dan çok Diyarbakır’ı bilirim'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı