Almanya ve Fransa'dan 'Filistin' açıklaması! Tanıyacaklar mı?

İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin Devleti'ni resmen tanıma kararı almasının ardından Almanya ve Fransa, konuyla alakalı bir açıklama yaptı.

DÜNYA 23.05.2024, 11:40
Almanya ve Fransa'dan 'Filistin' açıklaması! Tanıyacaklar mı?
Üç Avrupa devleti İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'in bağımsızlığını tanıma kararı almalarının ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Fransa Dışişleri Bakanı, Filistin Devleti'ni resmen tanımanın henüz erken olduğu yönünde açıklamalar yaptı.
Slovenya ve Malta'nın da kısa süre içinde benzer yönde adım atmaları beklenirken Almanya Dışişleri Bakanlığı, şu aşamada Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanımayacaklarını açıklayarak bu yönde adım atan ülkelerle arasına mesafe koydu.
DW Türkçe'de yer alan habere göre, Alman Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Almanya'nın bağımsız bir Filistin devletinin varlığını desteklediği, ancak buraya varılması için atılması gereken adımlar olduğu" vurgulandı.
Açıklamada, Almanya'nın bu hedefe ulaşılabilmesi için Filistinli kurumların reform ve gelişme çabalarını desteklemeye devam edeceği kaydedildi.
Avrupa Birliği'nin (AB) diğer lokomotif ülkesi Fransa da, Almanya gibi şu an için Filistin'i resmen tanımak istemiyor. Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, böyle bir kararın sembolik olmaktan öte anlam ifade etmesi gerektiğini belirterek, henüz tanıma için uygun ortamın oluşmadığını ifade etti.
Paris'te İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz ile görüşen Sejourne, "Fransa böyle bir karar için koşulların karşılandığını henüz düşünmüyor" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Haziran 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:12
Öğle 12:44
İkindi 16:36
Akşam 20:07
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı