Son Dakika

Altın yatırımcısına iyi haber! Mehmet Şimşek sektör temsilcilerine duyurdu

Altın yatırımcısına iyi haber geldi. Beklenen haberi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sektör temsilcilerine duyurdu.

EKONOMİ 26.04.2024, 21:00
Altın yatırımcısına iyi haber! Mehmet Şimşek sektör temsilcilerine duyurdu
Türk lirasında yaşanan ani düşüşler ve ülkede uzun süredir devam eden enflasyon ortamı, bireysel yatırımcıların ve şirketlerin tasarruf tercihlerini kıymetli madenlere yöneltmesine neden oldu. Altın ithalatına olan talebi sınırlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen yıl aldığı kısıtlayıcı kararla birçok ülkeden yapılan ithalata vergi kısıtlamaları getirdi.
Bu durum altın sektöründe önemli bir arz sorununa yol açarken, sarrafiye altın grubunda alış-satış spreadleri tarihin en yüksek seviyesine çıktı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı altın kuru ile arasında geniş bir uçurum oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son aylarda yaşanan altın arz sorununun önüne geçebilmek için aralarında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın da bulunduğu kamu bankalarının altın sektörünün taleplerini karşılayacağını duyurdu. Ancak söz konusu adım yeterli olmayınca beklenen haber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.
Şimşek, bugün sektör temsilcilerine yaptığı açıklamada; Altın ithalatına yönelik kısıtlamaların ayarlanacağını belirterek, yakın zamanda normalleşme adımlarının atılacağını duyurdu. Konudan duydukları memnuniyeti dile getiren kuyumculuk sektörü temsilcileri, ithalat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla fiziki piyasalarda altın fiyatlarının TCMB endeksi ile eşitleneceğini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:40
Yatsı 21:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı