Amasya'da erkenci soğan hasadı heyecanı: Tarlada kilosu 7 TL'den alıcı buluyor!

Amasya'da tarlalar altın sarısı erkenci soğan hasadı başlamasıyla, bölge bereketli bir sezona merhaba dedi. Peki bu yıl ne kadar soğan rekoltesi bekleniyor ve fiyatlar ne durumda? İşte detaylar..

EKONOMİ 23.05.2024, 12:55
2
Amasya'da erkenci soğan hasadı heyecanı: Tarlada kilosu 7 TL'den alıcı buluyor!
Amasya'nın verimli topraklarında yetişen erkenci soğanlar, tarlalarda hasat edilmeye başlandı.
Amasya, Türkiye'de soğan üretiminde ikinci sırada yer alıyor ve bu yıl rekor bir hasat bekleniyor! Bu yıl 428 bin tondan fazla rekolte beklenen soğan, üreticilerden gelen bilgilere göre, tarlada kilosu 7 TL'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.
Yaklaşık 79 bin dekar alanda soğan tarımı gerçekleştirildiğini söyleyen belirten Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, şunları kaydetti:
Soğanın, hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarında alıcısının olduğunu dile getiren Çetin, “Orta Doğu ülkelerine ürün gönderiyoruz. Avrupa ülkelerine de zaman zaman ürün gönderilmekte” dedi.
Üretici Oluz Köyü Muhtarı Sami Baş ise “Soğanımız kesildiğinde gözleri yaşartmaz. Tatlı soğandır. Herkese tüketmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
Artan maliyetlere rağmen üretime devam ettiklerini söyleyen Baş, “Üretmeye devam ediyoruz. Devletimize, milletimize faydalı olmak istiyoruz” diye konuştu.
“Türkiye’de soğan üretiminde 2’nci sıradayız. Üretimin yüzde 13’ünü sadece Amasya karşılıyor. Bu yıl 428 bin 500 ton rekolte bekliyoruz. Verim gayet güzel. İnşallah üreticilerimiz için bereketli bir yıl olur.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Haziran 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:12
Öğle 12:44
İkindi 16:36
Akşam 20:07
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı