Aydın'dan Macaristan'a 21 bin kilo bal yolculuğa çıktı!

Tarım ürünlerinin yanı sıra hayvansal ürünleriyle de ihracata önemli katkı sağlayan Aydın'da üretilen balların ihracat yolculuğu başladı.

EKONOMİ 23.05.2024, 13:50
2
Aydın'dan Macaristan'a 21 bin kilo bal yolculuğa çıktı!
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla hayvansal ürün ihracat kontrolleri kesintisiz bir şekilde sürüyor. Tarımsal ürünler kadar hayvansal ürünlerle de ihracata önemli katkıda bulunan Aydın'da üretilen ballar, ihracat yolculuğuna başladı.
Bu kapsamda, Efeler ilçesinde hazırlanan 21 bin 425 kilogram süzme çam balı, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen titiz kontrollerin ardından bugün Macaristan'a doğru harekete geçti. 18 saat süren yolculuk sonrası hedefine varacak olan Aydın'ın lezzetli balları, Macaristan sofralarını süsleyecek.
Aydın'ın tarımsal ekonomisi, sadece bitkisel ürünlerle sınırlı değil. Hayvansal ürünler de bu ekonominin önemli bir parçasını oluşturuyor. Büyükbaş hayvancılık ve arıcılık sektörlerindeki yoğunluk, Aydın'ı bu alanda da öne çıkan bir il haline getiriyor.
Özellikle büyükbaş hayvan sayısı ve arılı kovan sayısıyla çiğ süt, balık ve bal üretimi ile tarımsal ekonomiye büyük katkı sağlayan iller arasında olan Aydın’da 2023 yılında gerçekleştirilen 41 bin 125 ton çeşitli hayvansal ürün ihracatıyla yaklaşık 248 milyon dolar ülke ekonomisine girdi sağlandı.
Konu hakkında Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Kaynak : İHA
“İlimiz Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi’nden 23 Mayıs 2024 tarihinde Macaristan’a 21 bin 425 kilogram süzme çam balı ihracatı gerçekleştirilmiştir. İhracat kontrollerine Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hamit Eray Yeşilçayır ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ahmet Gezman katılım sağlamıştır. İlimiz özellikle büyükbaş hayvan sayısı, arılı kovan sayısı ile çiğ süt, balık ve bal üretimi ile tarımsal ekonomiye katkısı büyük olan iller arasında yer almakta olup, bu katkıyı hayvansal ürün ihracatı ile de desteklemektedir. 2023 yılında İlimizden 41 bin 125 ton miktarında çeşitli hayvansal ürün ihracatı ile ülkemize yaklaşık 248 milyon dolar girdi sağlanmıştır. İlimizde üretilen tarımsal ürünlerin ihracat yoluyla pazarlanabilmesi için üreticilere olan destek devam edecektir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Haziran 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:12
Öğle 12:44
İkindi 16:36
Akşam 20:07
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı