Bakan Mehmet Şimşek IMF Başkan Yardımcısı Gopinath'la görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüştü. Görüşme sonrası Gopinath'tan kısa bir açıklama geldi.

EKONOMİ 21.04.2024, 14:25
1
Bakan Mehmet Şimşek IMF Başkan Yardımcısı Gopinath'la görüştü
IMF Dünya Bankası Bahar Toplantıları çerçevesinde Washington DC'de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Gopinath, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüşmenin Türkiye ve dünya ekonomik görünümü üzerine "mükemmel bir sohbet" içerdiğini belirtti.
Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin ise Gopinath ya da Şimşek'ten henüz bir açıklama gelmedi.
Avrupa bölgesi ekonomilerine dair yapılan basın toplantısında ise IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'deki reform programını desteklediklerini ifade etti.
Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de görülen politika değişikliğini vurgulayarak, mali konsolidasyon ve parasal sıkılaşmanın yanı sıra deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak gibi önemli adımların atıldığını belirtti.
Türk ekonomisindeki kırılganlıkların azaldığına dikkat çeken Kammer, dezenflasyon sürecinin ise daha uzun bir zaman alabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı