Bakanlıktan açıklama geldi! Yaşlı vatandaşlarımıza destek ödemeleri yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı vatandaşlarımızın yaşamlarının desteklenmesi için Yaşlı Destek Programı olan (YADES 2024) başvurularının başladığını açıkladı

EKONOMİ 28.04.2024, 11:15
3
Bakanlıktan açıklama geldi! Yaşlı vatandaşlarımıza destek ödemeleri yapılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı duyuruda yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarının desteklenmesi ve kalitelerinin arttırılması adına yapılan Yaşlı Destek Programı'na başvurularının başladığını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaşi, yaşlı vatandaşlarımızın desteklenmesi adına yapılan projenin Belediyelerle ortak çalışma yapılacağını ve proje kapsamında 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını açıkladı. Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) projesine yaşlı vatandaşların başvuru yapabileceğini aktardı.

Bakan Göktaş, YADES projesinde yapılmak istenenleri aktardı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama YADES 2024 program için ayrılan ödeneğin bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar kapsamında belediyelerin hazırlayacakları ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullandırılacağını belirtti. Onaylanan projeler Belediyeler tarafından uygulanacak ve valilikler tarafında ise denetimleri gerçekleştirilecek
Bakan Göktaş, programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini, en geç 3 Haziran saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini bildirdi.
Bakan Göktaş, açıklamalarında Türkiye'de yaşlı nüfusun oranın yükselmesinden dolayı yeni projeler geliştirdiklerini belirtirken Göktaş, “Bu kapsamda bakanlığımızca aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürüyoruz. Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüz bakım gibi koruyucu önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılar ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ve evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesi için projeler yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak üzere, 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağladık. Bu kapsamda 8 yılda 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaştık. Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları ise başladı. Bakanlığımızca bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdık.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 12 Mayıs 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:26
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:44
Yatsı 21:12
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı