Son Dakika

BAT grubu sigara fiyatları 2024! BAT grubu sigaralar ne kadar oldu?

BAT grubuna ait sigaraların satılmaması kararı gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu kararın gerekçesi de açıklanmıştı. Peki BAT grubu sigaralar ne kadar oldu?

EKONOMİ 01.05.2024, 10:30
1
BAT grubu sigara fiyatları 2024! BAT grubu sigaralar ne kadar oldu?
Ülkemizde sigara zammı haberleri peş peşe geliyor. BAT grubu sigaralara ne kadar zam yapıldığı merak ediliyor. Bu arada Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği, kâr oranlarının az olması sebebi ile BAT grubuna ait olan sigara markalarının satışının durdurulması kararı alındığını açıklamıştı.
Dernek Başkanı Erol Dündar, bayilerin karşı karşıya kaldığı zorlukları ve alınan bu radikal kararın gerekçelerini açıkladı. Bu açıklamadan sonra BAT grubu sigara fiyatları merak konusu oldu. İşte yapılan açıklamanın yansımaları BAT grubu sigaraların güncel fiyatları.
Erol Dündar’ın ifadelerine göre, sigara bayileri uzun zamandır düşük kar marjlarıyla mücadele ediyor. BAT grubunun yeni satış politikası ve pos cihazlarına ödenen yüksek komisyonlar, zaten düşük olan karları daha da azalttı.
Dündar, bu durumun sürdürülebilir olmadığını ve bayilerin ekonomik baskı altında olduğunu ifade etti.
Uzman isimlerin açıklamalarına göre sigara fiyatlarındaki artışlar genellikle tüketimi azaltma amacı taşıyor. Yüksek fiyatlar, özellikle gençler ve düşük gelirli bireyler arasında sigara tüketimini caydırıcı bir etken olarak görülüyor.
Uzmanlar, fiyat artışlarının sigarayı bırakma motivasyonunu güçlendirdiğini ve yeni başlayanların sigaraya başlama olasılığını azalttığını belirtiyor.
Dernek, BAT grubunun sigara fiyatlarını güncel fiyatlarını şu şekilde belirlediğini ilan etti: Kent D Line ve Grey 65 TL, Kent D Range serisi 61 TL, Kent Dark Blue ve Switch 60 TL, Kent Slims 67 TL, Rothmans 57 TL, Tekel 2000 56 TL, Tekel 2001 60 TL, Viceroy 60 TL, Pall Mall ve Maltepe & Samsun 61 TL olarak fiyatlandırıldı.
Bu kararın, tüketiciler ve bayiler üzerinde uzun vadeli etkileri olması bekleniyor. Bayilerin kar marjı sorunları ve tüketici davranışları üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak, sektördeki diğer firmaların da benzer politikalar izleyip izlemeyeceği merak konusu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:41
Güneş 05:19
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:52
Yatsı 21:23
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı