Bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor! O kişiler de ikramiye alabilecek…

Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber geldi. Emekli bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. O kişiler de ikramiyeden yararlanabilecek.

EKONOMİ 19.03.2024, 10:15
Bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor! O kişiler de ikramiye alabilecek…
Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Emeklilerin yüzünü güldürecek haber, ödeme tarihlerinin 2-5 Nisan olarak belirlenmesi oldu.
Ancak bu yıl için bir de sürpriz var: Emekli bayram ikramiyeleri, bazı yeni grupları da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Peki kimler emekli ikramiyesi alabilecek, ikramiyelerde yeni bir artış söz konusu mu? İşte tüm detaylar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı son açıklamalara göre, emekli bayram ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 oranında artış ile 3 bin TL’ye yükseltildi. Bu artış, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için de sevindirici bir haber olarak karşımıza çıkıyor.
31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi vermiş olan EYT’liler, herhangi bir yasal düzenleme olmaksızın bu ikramiyeden faydalanabilecekler. Ancak, 1 Nisan’dan sonra emeklilik dilekçesi vermiş olan vatandaşlar, bu Ramazan Bayramı’nda ikramiye alma hakkında sahip olamayacaklar.
2018 yılında başlatılan emekli bayram ikramiyeleri, ilk etapta 1000 TL olarak ödenmeye başlamıştı. Yıllar içinde artan bu miktar, geçtiğimiz yıl itibarıyla 2 bin TL’ye çıkarılmıştı. Bu yılki yüzde 50’lik önemli artışla birlikte emeklilere 3 bin TL tutarında bayram ikramiyesi ödenecek.
İkramiyeden yararlanacak kişiler arasında yaşlılık aylığı, emeklilik aylığı, ölüm aylığı, malullük aylığı ve sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, muharip gaziler, terör mağduru sivil vatandaşlar, şampiyon sporcular ve şehit yakınları yer alıyor.
Bu son gelişmeler, emekliler için ekonomik bir rahatlama ve moral kaynağı olurken, toplumun geniş bir kesimine yönelik sosyal destek politikalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
İkramiye ödemelerinin genişletilmesi ve artırılması, özellikle ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar için önemli bir destek olarak görülüyor. Bu ödemeler, bayramların yanı sıra, emeklilerin genel yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir adım olarak da çok büyük önem taşıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı