Son Dakika

Beklazon krem: Faydaları, yan etkileri ve fiyatı

Beklazon krem, çeşitli cilt hastalıklarının tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Bu yazıda, Beklazon krem ile ilgili çeşitli detaylara odaklanacak, kremin 2024 ücreti hakkında bilgi vereceğiz.

SAĞLIK 14.05.2024, 05:35
9
Beklazon krem: Faydaları, yan etkileri ve fiyatı
Beklazon kremi, çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç, çocuklar ve yetişkinlerde; diskoid egzama, alerjik dermatit, liken simpleks, psöriyazis, intertrigo gibi farklı hastalıkları tedavi etmeye yardımcı olur. Bu yazıda, Beklazon kremin içeriğini, niçin kullanıldığını, nasıl kullanıldığını, yan etkilerinin olup olmadığını ve bu kremin 2024 ücret bilgisini inceleyecek, krem ile ilgili çeşitli bilgiler sunacağız.
Beklazon kremin 30 gramlık formunun ortalama ücreti 53,81 TL’dir.
Beklazon krem, içeriğinde bulunan beklometazon dipropiyonat sayesinde güçlü bir kortikosteroid olan bir kremdir. Her 30 gramında beklometazon dipropiyonat bulunmaktadır. Beklazon krem, 30 gramlık tüpler halinde satışa sunulur. Beyaz, homojen bir krem olan Beklazon krem, güçlü bir yüzeysel kortikosteroiddir. Bu kremin içeriği ise şöyle sıralanmıştır:
Etkin madde:
Yardımcı maddeler:

Bu krem, ciltteki iltihaplanma ve diğer çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Atopik ve diskoid ekzema, irritan ve alerjik dermatit, psöriyazis, liken simpleks gibi nörodermatozlar, intertrigo, diskoid lupus eritomatozus gibi durumların tedavisinde etkilidir.
Ancak; Beklazon krem bazı durumlarda kullanılmamalıdır:
Beklazon krem, ciltteki iltihaplanma ve çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Tedaviye başlarken günde iki kez uygulanır. Tedavi sonlandırıldıktan sonra, hastalık tekrarlar ise tekrar tedaviye başlanabilir. Tedavinin sonlandırılmasından sonra, hastalığın tekrarlamasını önlemek için uygulamalar arasındaki süre aşamalı olarak uzatılabilir.
Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler arasında, beklometazon dipropiyonat ya da içerdiği diğer maddelere karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerin bu kremi kullanmaması, ciltte açık yara ya da tahriş var ise uygulanmaması, göze ya da ağız içine temas ettirilmemesi ve 10 gün içerisinde bir iyileşme görülmez ise doktora başvurulması yer alır.
Ellerinizi yıkayın ve etkilenen bölgeyi temizleyip kurulayın. Kremi etkilenen bölgeye ince bir tabaka olacak şekilde yayın. Eğer etkilenen bölge eller değil ise, kremi uyguladıktan sonra ellerinizi tekrar yıkayın.
Beklazon kremin olası yan etkileri arasında bazı ciddi reaksiyonlar bulunmaktadır. Bu reaksiyonlar şöyledir:
Daha hafif yan etkiler ise şöyledir:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı