Son Dakika

Belçika göçmenlik başvurusu nasıl yapılır? Şartları 2024

Belçika, göçmenlik başvurusu yapmak isteyenler için çeşitli programlar sunan bir ülkedir. Göçmenlik başvurusu yapmak isteyenlerin, Belçika'da yaşamak için gerekli olan şartları anlamaları önemlidir. Bu yazıda, başvuru sürecinden ve şartlardan bahsedeceğiz.

AİLE 09.03.2024, 16:10
2
Belçika göçmenlik başvurusu nasıl yapılır? Şartları 2024
Belçika; eğitim, bilimsel araştırma, çalışma, aile birleşimi ve iltica gibi farklı amaçlar ile uzun süreli ikamet etmek isteyen bireylere göçmenlik başvuruları için fırsatlar sunmaktadır. Belçika göçmenlik başvurusu için gerekli belgeler ve başvuru süreci aşağıda detaylandırılmıştır.
En az iki boş sayfası olan ve son 10 yıl içinde alınmış, seyahat tarihinden sonraki 3 ay boyunca geçerli olacak şekilde pasaport.
Beyaz fonlu, son 6 aya ait, ad ve soyadın yazılı olduğu 3 biyometrik fotoğraf.
Eksiksiz doldurulan ve imzalanan Belçika göçmenlik başvuru formu.
Son 6 ay içinde alınmış standart sağlık raporu.
Son 6 aya ait, genel hukuka göre suç sayılan herhangi bir olaydan mahkumiyetin olmadığını gösteren belge.
Aylık en az 1,628.83 EUR geliri kanıtlayan belgeler.
Sağlık sigortasının bulunduğunu kanıtlayan belge.
Talep edilebilecek ek belgeler ise, başvuru kategorisine göre değişkenlik gösterebilmektedir:
Aile birleşimi için:
Çalışma için:
Bilimsel araştırma için:
Eğitim için:
.
Belçika'ya göçmenlik başvurusu yapabilmek için belirlenmiş bir dizi şart bulunmaktadır:
Belçika'ya göç etmek isteyenlerin öncelikle ziyaret amacına uygun olan göçmenlik programını belirlemeleri gerekmektedir. Ardından, online vize başvuru formu doldurulmalı ve başvuru formunun barkod numarası ile bir çıktısı alınmalıdır. Başvuru sahibi ya da Belçika'da bir yakını, Belçika Göçmenlik Ofisi'ne başvuru sahibinin ya da yakınının yönetim gider kesintisini ödemelidir. Daha sonra, online başvuru sonrasında Belçika Konsolosluğu'ndan vize başvurusu için randevu alınmalıdır. Başvuru kabul edildiğinde, Belçika Göçmenlik Ofisi tarafından tek girişli vize verilmesi için bir karar alınır.
Belçika Cumhuriyeti, çeşitli amaçlar ile ülkede uzun süreli ikamet etmek isteyenlere farklı göçmenlik başvuru programları sunmaktadır. Belçika Cumhuriyeti'nde yürürlükte olan başvuru programları şöyledir:
Belçika'da göçmenlik başvurusunda bulunanlar, kısıtlı süreliğine oturma izni (A kart) alırlar. Oturum izni yenilendiğinde, aralıksız 5 yıl Belçika'da ikamet edilmişse sınırsız oturma izni (B kart) verilir. Belçika'da uzun dönem oturma izni alırken, vergiye tabi kişilerden katkı payı istenmektedir. Katkı payı ücreti, oturma izni verilmesi sürecinin vize masrafları hariç diğer masraflarını kapsar. Belçika göçmenlik kayıt ücreti, Belçika’nın Brüksel adresli banka hesabına ödenmelidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı