Son Dakika

Biden o yaptırımları imzalayacak! Karardan Türkiye etkilenebilir..

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'ın Rusya'ya yönelik yaptırımların delinmesine katkı sağlayan finans kuruluşlarına yönelik yaptırımları içeren bir kararnamenin bugün imzalanacağını duyurdu

DÜNYA 23.12.2023, 14:55
1
Biden o yaptırımları imzalayacak! Karardan Türkiye etkilenebilir..
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in açıkladığı yeni yaptırımlar, Rus savunma sanayisi için gereken malzemelerin finansmanına destek sağlayan bankaları hedef alıyor.
Yellen, bu kararnameyle yaptırımları delenler üzerindeki baskının artacağını ve aynı zamanda Rusya menşeli ancak üçüncü ülkelerde işlenen deniz ürünleri ve elmas gibi ürünlerin Washington tarafından yasaklanabileceğini ifade etti.

Yellen, Rus savunma sanayisine malzeme sağlayan finans kuruluşlarına karşı bu yeni araçları kullanmaktan çekinmeyeceklerini vurgularken, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo da CNBC televizyonunda, bu yeni kararnamenin Çin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki bankalar üzerinde baskıyı artırarak Rusya'ya yönelik yaptırımları güçlendireceğini belirtti.
Adeyemo, finans kuruluşlarının, yaptırımları delmek için Rus paravan şirketleri tarafından kullanılmadığından emin olmaları gerektiğini söyledi.

Bu kararname, ABD'nin müttefik ülkelerinin bilgisi dahilinde hazırlandı ve son dönemde Türkiye, BAE ve Çin'den gelen kişi ve şirketlere artan yaptırımlarla birlikte finans sektöründe daha fazla baskı oluşturmayı hedefliyor.

ABD ve Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından Rusya'ya yönelik yaptırımları artırmıştı. Türkiye, Çin ve BAE'den gelen kişi ve kuruluşlar da bu yaptırımların hedefi oldu. ABD yetkilileri, bu ülkelerdeki kuruluşlarla iş birliği yapılması halinde G7 ülkeleri piyasalarına erişimin tehlikeye girebileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı