Son Dakika

Bisikletleriyle Hac yolundalar: Fransız iki genç Tekirdağ'a ulaştı!

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan 24 yaşındaki Housni Bedis ve 26 yaşındaki Boudia Sami, 45 günlük uzun yolculuklarının ardından Tekirdağ'a ulaştı.

GÜNDEM 26.04.2024, 13:15
Bisikletleriyle Hac yolundalar: Fransız iki genç Tekirdağ'a ulaştı!
Fransa'dan Mekke'ye bisikletleriyle hac ibadeti için yola çıkan Housni Bedis (24) ve Boudia Sami (26), 45 günlük uzun yolculuklarının ardından Tekirdağ'a ulaştı.
Bir hafta önce Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yapan bisikletçiler, Tekirdağ'da kısa bir mola verdikten sonra İstanbul'a doğru yola koyuldular.
Housni Bedis, yaptığı açıklamada, Mekke'yi görmek için bisikletle yola çıktıklarını söyledi. Yolculuğun başlangıcında zorlandıklarını belirten Bedis, "İlk iki hafta çok zor geçti ama sonra alıştık. Gittiğimiz ülkelerde insanlar bizi güzel karşıladı. En iyi karşılayanlar Bosna Hersek ve Türkiye'deki insanlardı. Buralarda çok sıcak insanlar var. Türkiye yolculuğumuz 3 hafta sürecek. Mekke Müslümanlar için önemli bir yer ve orayı görmek lazım." dedi.
Boudia Sami de Türkiye'de insanların kendilerini çok iyi karşıladığını ifade etti. Herkesin kendilerine yardımcı olmaya çalışmasının çok güzel olduğunu belirten Sami, "Yolculukta herhangi bir sorun yaşamadık. Çünkü insanlar bize yardım ediyor. Mekke Müslümanlar için değerli bir yer olduğu için oraya gitmek istedik." diye konuştu.
Bedis ve Sami, Türkiye'deki yolculuklarının ardından Suriye'deki savaş nedeniyle uçakla Ürdün'e geçecekler. Daha sonra kalan yolu yine bisikletleriyle tamamlayarak Mekke'de hac ibadetini yerine getirecekler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı