Son Dakika

Bloomberg açıkladı! Donald Trump seçilirse ilk icraatı ne olacak?

ABD başkan adayı Donald Trump'ın, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerini kazanması halinde ilk icraat olarak hangi adımı atacağı ortaya çıktı.

DÜNYA 26.04.2024, 11:05
Bloomberg açıkladı! Donald Trump seçilirse ilk icraatı ne olacak?
Bloomberg ajansı ABD başkan adayı Donald Trump'ın danışmanlarının dış ticarette dolardan vazgeçen ülkelere yönelik yaptırım olasılığını tartıştıklarını yazıyor.
Habere göre olası yaptırımlar arasında ihracat kontrolleri, döviz manipülasyonu ithamları ve yeni gümrük tarifeleri bulunuyor. Mart ayında CNBC'ye konuşan Trump "Bazı ülkelerin dolardan vazgeçmesinden nefret ediyorum," ifadesini kullanmıştı. ABD'de seçimler kasım ayında yapılacak.
Rusya uzun süredir dış ticaretinde doların payını azaltma çabasında. Son olarak Dışişleri Bakanı Lavrov Çin'le ticaretlerinde ruble ve yuan kullanımını yüzde 90'a çıkarmayı hedeflediklerini söylemişti.
The Wall Street Journal gazetesi, Joe Biden'ın imzaladığı son yasa tasarısının Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a askeri yardımın yanı sıra yaptırımlar konusunda da bazı yenilikler getirdiğine dikkat çekiyor. Biden'in imzaladığı tasarı, yaptırmların ihlal edilip edilmediğini araştırmaları için savcıların taradığı süreyi 5 yıldan 10 yıla çıkardı. Buna göre yaptırım ihlallerinin sistematik olup olmadığını anlamak için artık şirketlerin son 10 yıllık faaliyetleri incelenecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı