BM Genel Sekreteri Guterres'den Sudan'da barış için uluslararası topluma çağrı!

Sudan'daki savaşı durdurma hakkında çağrıda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres açıklamalarda bulundu. Guterres, "Çatışmanın sürmesinin herhangi bir çözüm getirmeyeceğini, bu nedenle bunun mümkün olan en kısa sürede durdurulması gerektiğini" ifade etti.

DÜNYA 09.02.2024, 12:10
2
BM Genel Sekreteri Guterres'den Sudan'da barış için uluslararası topluma çağrı!
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Sudan'daki çatışmaların sona ermesi için acil bir çağrıda bulundu.
BM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Guterres, "Geçen yıl nisan ayı ortalarında başlayan savaşın, askeri bir çözümü olmadığını ve en kısa sürede durdurulması gerektiğinin" altını çizdi.

Mevcut çatışmaların en az 12 bin kişinin hayatını kaybetmesine ve 7 milyondan fazla kişinin ise evlerini terk etmesine sebep olduğunu hatırlatan Guterres, konuşmasının devamında Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırarak, "17-18 Şubat'ta Etiyopya'nın Addis Ababa kentinde çatışan tarafları masaya oturtacaklarını ve ateşkes ile insani yardıma imkan sağlayacak koşulların sağlanmasını umduğunu" söyledi.
Son olarak Guterres, Darfur'daki vahşete karışanların yargılanması için Uluslararası Adalet Divanına (UAD) destek verilmesi gerektiğini de vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı