Brezilya'da sel felaketi: Can kaybı 107'ye, kayıp sayısı 136'ya yükseldi!

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı ve yaralanmalar artmaya devam ediyor.

DÜNYA 10.05.2024, 07:50
Brezilya'da sel felaketi: Can kaybı 107'ye, kayıp sayısı 136'ya yükseldi!
Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu sellerde can kaybı ve kayıp sayısı artmaya devam ediyor. Sivil Savunma'dan yapılan açıklamaya göre, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 107'ye, kayıpların sayısı ise 136'ya yükseldi.
Yaralı 374 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Yerel basına göre, halen binlerce kişiye elektrik ve internet hizmeti verilemiyor ve ölü sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.
Sosyal medyada ise bir itfaiye erinin sel bölgesinde mahsur kalan çok sayıda köpeği kurtardığı görüntüler büyük beğeni topladı.

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, selden etkilenen bölgelere halen ulaşamadıklarını belirterek, "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, kritik bir olay değil, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullanmıştı.
Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlüğüne "felaket durumu" ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için ciddi gayret gösterdiklerini söylemişti.
Felaketin etkilediği alanları iki kez ziyaret eden Devlet Başkanı Lula da Silva ise bölgeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı