“Bütün şehitler benim evladım”

HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiği İstanbul’daki görüşmenin ardından özel açıklamalarda bulunarak, 7 Ekim’den bu yana ilk kez bir uluslararası basın kuruluşuna konuştuğunu söyledi.

GÜNDEM 22.04.2024, 04:35
1
“Bütün şehitler benim evladım”
Türkiye’de bulunan HAMAS’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Anadolu Ajansı’na özel açıklamalarda bulunarak, 7 Ekim’den bu yana ilk kez bir uluslararası basın kuruluşuna konuştuğunu söyledi. Heniyye, oğulları ve torunlarının şehit edilmesinden Gazze’deki mevcut durum ve geleceğine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Gazze’nin idaresiyle ilgili bazı alternatifler ortaya atıldığını ancak bunların başarı elde etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Heniyye, “Gazze, Filistinliler tarafından yönetilir. HAMAS, Gazze’nin idaresinde tek söz sahibi olma konusunda ısrarcı değil ama biz Filistin halkının bir parçasıyız ve ortaklık temelinde ulusal birlik hükûmeti kurulabilir. Gazze’de, Batı Şeria’da veya her ikisinde de Filistin’in durumunu ne işgalcilerin ne de başkasının düzenlemesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Oğullarının ve torunlarının şehit olduğu saldırıya da değinen İsmail Heniyye, bunun, üç noktayı yansıttığını söyledi:
“Bunların başında düşmanın 7 ay boyunca askeri hedeflerine ulaşamaması, sivilleri, binlerce çocuğu, kadını ve yaşlıyı öldürmekten başka başarı elde edememesi geliyor. Dolayısıyla 3 oğlumun ve 5 torunumun katledildiği bayramda gerçekleştirilen katliam da bu kapsamda yer alıyor ve düşmanın başarısızlığını vurguluyor.
İkinci boyutu da evime, evlatlarıma, torunlarıma kadar uzanan böyle bir katliamın, devam eden müzakerelerde taviz vermeleri konusunda hareketin lideri ve yönetimi üzerinde baskı oluşturacağını sanmaları ki, bu yanıltıcıdır.
Üçüncü olarak da oğullarım Filistin halkının bir parçasıdır ve durumları, Filistin halkının durumuyla aynıdır. İlk andan itibaren oğullarımın kanının Gazze’deki, Batı Şeria’daki, her yerdeki Filistin halkının evlatlarından daha değerli olmadığını söyledim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı