Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı konuşmada kendisine tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan THK'nın filosuna yönelik eleştiler için "Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi uzun yıllardır bu görevi yürüten THK'nın filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır" dedi

GÜNDEM 31.07.2021, 18:15
9
Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı konuşmada kendisine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan günlerdir devam eden orman yangınlarını yerinde incelemek üzere gittiği Antalya'nın Manavgat ilçesinde bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den bilgi aldı.
Daha sonra Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın bölgesine yapılacak yardımlar hakkında bilgiler verdi. Erdoğan, “Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak.” dedi.
Meydana gelen yangınlarda Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına yönelik eleştirilere cevap veren Erdoğan, “Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi uzun yıllardır bu görevi yürüten THK'nın filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır. Buna rağmen 2021 yılında da artık hurda görünümüne bürünen bu uçaklardan 3'ü ile 18 helikopter THK ortaklığındaki bir şirketten kiralandı.” şeklinde cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı konuşma içerisinde bu yöndeki ifadeleri ifadelere tepki gösterdi.
Teknolojide geri kalınmasına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Hurda araç gereç görüntüleri üzerinden yürütülen fitne, fesat, bozgunculuk faaliyetlerine kimse itibar etmemelidir.” şeklinde konuşması dikkat çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı