Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emekli maaşına zam mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında emekli maaşalarına yönelik açıklamada bulundu. Yılmak "Gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak" dedi. İşte detaylar..

EKONOMİ 20.04.2024, 08:10
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emekli maaşına zam mı geliyor?
Kötü ekonomi politikaları nedeni Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Hızla artan enflasyon ve hayat pahalılığı belki de en çok emekli vatandaşları zor durumda bırakıyor.  

En düşük emekli maaşının son yapılan iyileştirme ile 11.168 liraya yükseltilmesi de mutfaktaki yangını söndürmedi.

Öyle ki Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından hazırlanan Mart 2024 dönemine ait “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması” sonucunu yayımlamıştı. Söz konuru raporda 4 kişilik bir ailenin sadece sağlıklı bir biçimde beslenmesi için gereken bütçe 16 bin 646 lira olarak açıklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında emeklilere yönelik bir düzenleme yapılıp, yapılmayacağını açıkladı.
Canlı yayında "Emeklilerle ilgili nasıl bir düzenleme ve çalışma yapılabilir?" sorusuna yanıt veren Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır."
.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı