Son Dakika

Depremde yıkılmıştı! 52 kişinin öldüğü apartmanın projesi eksik çıktı

Osmaniye'de Yonca Sitesi B Blok Apartmanı'nın çökmesine dair soruşturma kapsamında ortaya çıkan detaylar dikkat çekti. Dava dosyası kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda apartmanın projesi eksik, malzeme ve yapı denetiminin yetersiz olduğu ortaya çıktı

ASAYİŞ 20.01.2024, 13:05
6
Depremde yıkılmıştı! 52 kişinin öldüğü apartmanın projesi eksik çıktı
Osmaniye'de meydana gelen 6 Şubat 2023 tarihli depremde hasar gören ve 52 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında müteahhit Ali K. ve bina fenni mesulu Ayhan G. tutuklanarak 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Pazarcık merkezli depremde çöken Esenevler Mahallesi'ndeki 9 katlı apartmanın müteahhidi Ali K. ve fenni mesulu Ayhan G. hakkında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, bilirkişi raporu da dikkate alındı.
Raporda, binanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik hataları, yapı denetimindeki aksaklıklar sebebiyle çöktüğü ifade edildi. Beton mukavemetinin statik projede öngörülen beton sınıfını karşılamamasının, yapının fenni mesulü ve müteahhitinin sorumluluğunda olduğu vurgulandı.
Mevzuata aykırı bir şekilde çalışma yürüten müteahhit Ali K. ve fenni mesul Ayhan G'nin, apartmanın çökmesinden kaynaklanan ölüm ve yaralanmalardan sorumlu tutulduğu iddianamede, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı