Son Dakika

Depremin bilanço ağırlaşıyor.. Çin'de ölü sayısı arttı

Çin'in Gansu eyaletinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 149'a yükseldi

DÜNYA 25.12.2023, 12:50
2
Depremin bilanço ağırlaşıyor.. Çin'de ölü sayısı arttı
Yerel yetkililerin açıklamasına göre, depremin etkilediği komşu Çinghay eyaletindeki Donghay ilçesinde kaybolan bir kişinin cansız bedenine daha ulaşıldı. Bu son kayıpla birlikte depremde Gansu'da 117, Çinghay'da ise 32 kişi hayatını kaybetti.
Gansu'da 18 Aralık'ta, merkezi Cişışan Bao'an Donşiang ve Salar Özerk ilçesi olan 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. İki eyalet arasındaki sınır yakınlarında gerçekleşen depremde, 14 binden fazla ev yıkıldı ve 1000'den fazla kişi yaralandı.

Sarsıntı nedeniyle kamu binaları, elektrik ve su şebekeleri, ulaşım altyapısı ve iletişim ağları hasar gördü. 87 binden fazla insan güvenli bölgelere tahliye edildi.

Bu afet bölgesinde yaşayan depremzedeler, soğuk kış şartlarında barınma sorunuyla karşı karşıya. Merkezi hükümet, bölgeye 14 bin prefabrik konut kurma taahhüdünde bulunurken, Gansu'ya bağlı bir köyde 500 geçici prefabrik barınak inşa edildi.
Ancak prefabrik konutların hazırlanması bir süre alacağından, depremzedeler şu an soğuk kış koşullarında çadır kentlerde yaşamak zorunda kalacaklar.

Başbakan Li Çiang, hafta sonunda afet bölgesini ziyaret ederek, depremden etkilenen vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kış mevsimini sıcak ve güvenli bir şekilde geçirebilmeleri için gerekli tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

Bu bölge, Himalaya Dağları'nın uzantısı olan geniş bir fay hattı üzerinde yer alıyor ve Çin'de büyük depremlerin sıkça yaşandığı bir bölge. Bu hat üzerinde bulunan Sıçuan eyaletinde 2008'de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki deprem ise büyük yıkıma sebep olmuş ve yaklaşık 90 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı