Son Dakika

Devlet hastaneleri implant yapıyor mu?

İmplant, takım diş yaptırmak istemeyen ya da yalnızca birkaç diş kaybı yaşan bireyler gibi farklı durumlara sahip olan kişiler için önemlidir. İşte implant konusu ile ilgili önemli bilgiler.

SAĞLIK 12.02.2024, 14:30
1
Devlet hastaneleri implant yapıyor mu?
Devlet hastanelerinde implant yapılması mümkün olabilir. Özellikle de kişinin implant yaptırmaya gerçekten ihtiyacı varsa ve bunun ücretini karşılamak için yeterli bir geliri yoksa, devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde implant yaptırması söz konusu olacaktır.
İmplant ücreti, işlemi gerçekleştirecek doktorun tecrübesi ve hastanın ihtiyaçları gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, implant ücreti diş başına 4.500 TL ila 5.000 TL arasındadır. Ancak, bu ortalama fiyattır ve kiraların çok yüksek olduğu bir şehirde ünlü bir klinikte implant yaptırırsanız diş başına 10.000 TL gibi yüksek ücretler de ödemeniz söz konusu olabilir.
İmplant aşamaları sırasıyla şu şekildedir:
Muayene ve planlama aşaması, neredeyse tüm diş operasyonlarının ilk aşamasıdır. Bu aşamada doktor ve hastanın arasında büyük bir etkileşim söz konusudur. Bu etkileşim ile beraber implant tipi, rengi ve tedavinin kaç dişi kapsayacağı gibi önemli şeyler belirlenir. Bu aşamada doktorun ve hastanın söyledikleri birbirine zıtsa bile ortak bir noktada buluşulması gerekir. Buna ek olarak bu aşamanın atlanılması, implant tedavisinin ağıza estetik olmayan bir görünüm kazandırmasına ya da kişide başka diş problemlerinin ortaya çıkmasına yol açabilir.
Operasyonun uygulanması aşaması, implant tedavisindeki en önemli aşama olarak görülür. Bu aşamada diş etlerine implant uygulanır. Duruma göre lokal anestezi verilebilir ya da genel anestezi kullanımı söz konusu olabilir. Diş implantı operasyonlarında genel anestezi kullanılması, çok nadir görülen bir durumdur. Bu durumun temel sebebi genel anestezinin böyle bir operasyonda gereksiz risk olarak görülmesidir. Ancak, hasta çok ısrarcı olursa ve diş hekimi de uygun görürse operasyon genel anestezi ile gerçekleşebilir.
İmplant uygulamasından sonra diş etinin iyileşmesi ve implant vidalarına adapte olması gerekir. Bu aşamada yapılması gerekenler düzenli olarak diş hekimi tarafından kontrol edilmek ve uyulması gereken hijyen kuralları gibi kurallara uymaktır.
Diş eti iyileşme aşamasından sonra röntgen çekilerek implant kapaklarının artık çıkıp çıkmayacağı belirlenir. Diş eti, implant kapaklarının çıkabileceği kadar iyileşmiş ve tedaviye adapte olmuş ise kapakların yerine iyileşme başlıkları takılır. İyileşme başlıkları hastanın diş eti yapısına göre 1 ila 6 ay aralığında implant üzerinde kalabilir.
İmplant tedavisinin son adımı elbette ki diş protezinin yerleştirilmesidir. İmplantın üst tarafı diş eti protezi ile doldurulur ve doğal diş görünümü elde edilir. Bu son aşamadan sonra hasta zaman içerisinde dişini doğal bir diş gibi kullanmaya başlar.
Devlet hastaneleri diş teli takıyor mu? Ücreti
Genç yaşta implant yapılması mümkündür. Bazı kişiler 20’li yaşlar gibi oldukça genç yaşlarda diş kaybı ya da çürümesi gibi çeşitli nedenlerden dolayı implant tedavisine başlayabilirler. Ancak, implant tedavisinin 20 yaşından küçük hastalara uygulanması tavsiye edilmez. Bu durumun sebebi kişinin 20 yaşına kadar kemik büyümesinin devam edebilmesidir.
Başarısız implant belirtileri başlıca şunlardır:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı