Disiplin sorunu canlara mal oluyor

Millî Gazete’nin ısrarla üzerinde durduğu “eğitimde şiddet” konusunda hiçbir olumlu ilerleme kaydedilemiyor. İstanbul’da 17 yaşındaki bir öğrencinin Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ı silahlı saldırı sonucu öldürmesi, tüm Türkiye’de büyük bir infiale neden oldu.

GÜNDEM 10.05.2024, 04:35
2
Disiplin sorunu canlara mal oluyor
İstanbul’da 17 yaşındaki bir öğrencinin Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ı silahlı saldırı sonucu öldürmesi, tüm Türkiye’de büyük bir infiale neden oldu. Eğitim sisteminde başta disiplinsizlik olmak üzere birçok sorunu yeniden gündeme getiren menfur olay, başta eğitim camiası olmak üzere ülke genelinde büyük tepkilere neden oldu. Konuyu Millî Gazete’ye değerlendiren Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, okullardaki disiplin sorununa bir kez daha dikkat çekti. Öte yandan, yaşanan elim olay sonucu 11 eğitim sendikasının ortak aldığı kararla ülke genelinde öğretmenler bugün iş bırakma eylemi yaparak tüm okullarda basın açıklaması yapacak.
Millî Gazete olarak yaklaşık 3 ay önce hazırladığımız “Öğretmenler sınıfta değersizleştirildi” haberimizle eğitim sistemindeki disiplinsizliğe ve öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmiştik. Öğretmenlerin eğitim sistemi nedeniyle öğrenciler ve velilerin gözünde değersizleştirildiğini vurguladığımız haberde okullardaki tehlikeye karşı uyarmıştık…
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde faaliyet gösteren bir özel okulda 17 yaşındaki öğrencinin Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ı başından vurarak öldürmesi Türkiye’de büyük bir gündem haline geldi. Bir haftada öğretmenlere karşı 2 bıçaklama, 1 darp ve 1 de silah saldırının gerçekleştirilmesi başta eğitim camiası olmak üzere toplumsal anlamda büyük tepkilere neden oldu. Öyle ki bugün öğretmenler, Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaptı. 11 eğitim sendikasının ortak aldığı kararla ülke genelinde öğretmenler bugün iş bırakma eylemiyle beraber birçok okulda basın açıklaması yapacak.
İstanbul Eyüpsultan’da faaliyet gösteren bir özel okulda yaşanan olayda Irak uyruklu Y.K., Okul Müdürü İbrahim Okutgan’a silahlı saldırıda bulunarak ölümüne sebep olmuştu. Olaydan kısa bir süre sonra yakalanan katil zanlısı Y.K.’nin birçok disiplin cezası aldığı ve sonuç olarak kovulunca da Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ı sorumlu tuttuğu öğrenildi. Henüz 17 yaşında olan Y.K.’nin silahlı saldırısının dışında, aynı hafta içinde öğretmenlere karşı gerçekleşen 2 bıçaklama ve darp olayı, Türkiye’deki eğitim sisteminde büyüyen disiplinsizlik sorununu ortaya koyuyor. Millî Gazete olarak yaklaşık 3 ay önce hazırladığımız “Öğretmenler sınıfta değersizleştirildi” haberiyle konuya dikkat çekmiştik. Eğitim sistemindeki disiplinsizliği ve son yıllarda öğretmenlerin okul içerisinde değersizleştirildiğini ortaya koymuştuk.
Tüm Türkiye’de ciddi tepkilere neden olan elim olaydan sonra eğitim camiasının yaşadığı sorunlar tekrar gündeme geldi. Öğretmenlerin değersizleştirildiği, okullarda disiplinsizliğin arttığı ve sınıfların tehlikeli yerler haline gelmesi Türkiye eğitim sistemindeki sorunları ortaya koyuyor. Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın henüz 17 yaşındaki bir öğrenci tarafından silahlı saldırıya uğrayarak ölmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye genelinde tüm öğretmenler bugün iş bırakarak haklarını savunacak. Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Eğitimin Gücü-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, TÖBB-Sen, EKSEN, İdeal Eğitim-Sen ve Birlik Eğitim-Sen olmak üzere 11 eğitim sendikası, yaptıkları açıklamalarla, bugün öğretmenlerin iş bırakacağını ve tüm okullarda basın açıklaması yapılacağını duyurdu.
Okullardaki disiplin sorununa dikkat çeken Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Numan Gökmen, “Son haftalarda bıçaklanan, öldürülen eğitimcilerimizle ilgili haberler ülkemizin gündemine yerleşmeye başladı. En son İstanbul’da öldürülen okul müdürümüzün haberiyle hepimiz bir daha sarsıldık. Menfur bir saldırı sonucu vefat eden müdürümüze Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabr-ı cemil diliyoruz. Yine saldırılara uğrayan yaralanan tüm eğitim çalışanlarına da Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Gerek öğrenci gerekse öğrenci velilerinin saldırıları artık vicdan ve insaf sahibi herkese yeter artık dedirtmektedir. ÖĞ-DER olarak defalarca lise eğitiminin mecburi olmaktan çıkarılması gerektiğini disiplin cezasıyla eğitim ortamlarını bozan, geren ve diğer öğrencilerin kaliteli eğitim hakkını gasbeden veya da sınıf tekrarına düşüp başarısız olan öğrencilere açık öğretim lisesine nakledilerek lise eğitimlerini orada tamamlamalarının daha isabetli olacağını söylüyoruz” ifadelerine yer verildi.
Müfredatın önemine vurgu yapan Numan Gökmen, “Devlet-aile, aile-okul ve okul ile çevrenin birbirini yalanlayan eğitim uygulamaları terk edilmelidir. Çocukların manevi eğitimine ağırlık verilmeli, dini eğitim ve değerler eğitimi kendi kültürümüze uygun olarak ana sınıfından itibaren verilmeye başlanmalıdır. Sadece okul değil, internetten medyaya her alan temiz olmalıdır. Sadece okul ortamlarının korunaklı olması iyi insan yetiştirmemize yetmemektedir. ÖĞ-DER olarak eğitim çalışanlarına yapılan tüm saldırıları nefretle kınıyor, vefat eden okul müdürümüze ve şiddete uğrayan bütün eğitim çalışanlarımıza bir daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı