Son Dakika

Doğum oranı azaldı: O ülkede bebek bezi üretimi duruyor!

Japonya'da doğum oranının düşük olması nedeni ile satış rakamlarında büyük düşüş kaydeden bebek bezi firmaları, iflas bayrağını çekti. Bebek bezi üreticileri artık çocuklar için bez üretmeme kararı aldı.

DÜNYA 27.03.2024, 09:05
Doğum oranı azaldı: O ülkede bebek bezi üretimi duruyor!
Japonya'da bebek bezi üreticileri, ülkede bebek bezi üretimini durdurma ve bunun yerine yetişkinlere yönelik pazara odaklanma kararı aldı. Oji Holdings, bu değişime yönelen son firma oldu. Bu karar, Japonya'daki rekor düzeyde düşük doğum oranları ve hızla yaşlanan nüfus gerçeğini gözler önüne seriyor.
Yetişkin bezi satışları, on yılı aşkın süredir Japonya'da bebek bezi satışlarını geride bırakıyor. 2023 yılında ülkede doğan bebek sayısı bir önceki yıla göre %5,1 azalarak 758 bin 631'e düştü. Bu, 19. yüzyıldan bu yana kaydedilen en düşük doğum sayısı olarak tarihe geçti. 1970'lerde bu rakam iki milyonun üzerindeyken, günümüzde dramatik bir düşüş yaşanıyor.
Oji Holdings, bağlı kuruluşu Oji Nepia'nın şu anda yılda 400 milyon bebek bezi ürettiğini, ancak 2001'de 700 milyonluk zirveye ulaştıktan sonra üretimin sürekli düştüğünü açıkladı. Japonya'nın en büyük bebek bezi üreticisi Unicharm da 2011 yılında yetişkin bezi satışlarının bebek bezlerini geride bıraktığını duyurmuştu.
Japonya şu anda dünyanın en yaşlı nüfuslarından birine sahip. Nüfusun neredeyse %30'u 65 yaş ve üzeri. Oji Holdings, talebin artmasını beklediği Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde bebek bezi üretmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Japonya'da çocuklarla ilgili artan harcamalar ve genç çiftleri ve ebeveynleri hedef alan yardımlar, doğum oranlarını artırmaya yetmedi. Başbakan Fumio Kishida, geçen yıl yaptığı açıklamada "Japonya bir toplum olarak işlev görmeye devam edip edemeyeceğimizin tam eşiğinde sallanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı