Son Dakika

Dolandırıcıların yeni tuzağı: e-Devlet bilgileri ele geçiriliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, CİMER üzerinden yapılan dolandırıcılıklara ilişkin bir uyarıda bulundu. Merkez, resmi kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logolarının kullanılarak yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 20.01.2024, 07:50
3
Dolandırıcıların yeni tuzağı: e-Devlet bilgileri ele geçiriliyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) adının kullanılarak, vatandaşları dolandırma girişiminde bulunulduğunu açıkladı.
Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  "Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" vaadiyle yapılan paylaşımlardaki linkler aracılığıyla kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesinin amaçlandığına dikkat çekildi.
Açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz" uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı