Ebeveynlere altın tavsiyeler! Bebeklerinizi medyaya servis etmeyin

Anne babaları yakından ilgilendirecek uyarı ve tavsiyeler Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal'dan geldi. Kıranşal bugünkü yazısında Kur'an'dan ayetler paylaşarak çocuk eğitimine dikkat çekti.

GÜNDEM 19.09.2021, 16:20
25
Ebeveynlere altın tavsiyeler! Bebeklerinizi medyaya servis etmeyin
Millî Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal, anne babalara çocukları ve eğitimleri hakkında altın değerinde tavsiye ve uyarılarda bulundu. Kıranşal, “Çocuklarınıza Müslüman’ca yaşamayı ve Müslüman’ca ölmeyi nasihat edin!” dedi.
Bugünkü köşe yazısında çocuk eğitime dikkat çeken Abdulaziz Kıranşal anne-babalara sosyal medya uyarısında da bulundu. Kıranşal, “Evlatlarınızı, yeni doğmuş bebeklerinizi, evinizi ve ailenizi hiçbir zaruret yokken sosyal medyaya servis ederek onları nazar tehlikesiyle karşı karşıya bırakmayın!” diye yazdı.
Kur’an-ı Kerim’de ayetler paylaşan Kıranşal, “Hz. Yakup gibi evlatlarınıza Müslüman’ca yaşamayı, Müslüman’ca bir duruş belirlemeyi, Müslüman’ca bir tavır ortaya koymayı ve ancak Müslüman’ca ölmeyi vasiyet edin.” ifadelerini kullandı.
Abdulaziz Kıranşal “Çocuk eğitiminde Kur’an ilkeleri” başlıklı yazısında şunları kaydetti:
“Evladını doğurduğu zaman hemen Rabbim, “Kovulmuş şeytana karşı onu (yavrumu) ve soyunu senin korumanı diliyorum” (Ali İmran, 3/36) diyerek dua eden ve Kur’an’da tüm anne-babalara örnek olarak gösterilen Hz. Meryem’in annesi Hanne gibi evlatlarınızı şeytandan Allah’a sığındırın! Çünkü evladınızın ilk ve en çetin düşmanı şeytan olacaktır. Rabbimiz Hanne’nin bu duasıyla tüm anne-babalara büyük bir hatırlatmada bulunuyor. Evlatlarınızı koruyacaksanız ilk önce şeytandan koruyun. Onlar için dua edecekseniz ilk önce onların şeytandan korunması için dua edin. Çünkü anne-babaların çocuklarına dua ederken en çok ihmal ettiği dua, işte bu duadır.Çocuklarınızı nazardan koruyun!Mısır’a giden evlatlarını nazardan korumak için onlara, “Oğullarım! (Şehre) hepiniz bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ama Allah'tan (gelecek) hiçbir şeyi sizden savamam. Hüküm Allah'tan başkasının değildir. Ben ona tevekkül ettim. Tevekkül edecek olanlar da O'na tevekkül etsinler” (Yusuf, 12/67) diyerek bu nasihatiyle Kur’an’da tüm anne-babalara örnek olarak gösterilen Hz. Yakup gibi çocuklarınızı nazardan korumayı da ihmal etmeyin! Çünkü Efendimiz (s.a.s.), “Nazar (göz değmesi) gerçektir. Eğer kaderin önüne geçecek bir şey olsaydı bu nazar olurdu” (Müslim) buyurmaktadır. Evlatlarınızı, yeni doğmuş bebeklerinizi, evinizi ve ailenizi hiçbir zaruret yokken sosyal medyaya servis ederek onları nazar tehlikesiyle karşı karşıya bırakmayın!Çocuklarınıza önce tevhidi öğretin!Evladına, “Yavrucuğum! Allah'a ortak koşma! Doğrusu şirk, büyük bir zulümdür” (Lokman, 31/13) diyerek bu nasihatiyle Kur’an’da tüm anne-babalara örnek olarak gösterilen Lokman (a.s.) gibi her şeyden önce evlatlarınıza sağlam bir tevhit inancı kazandırın! Çünkü tevhit, imanın temelidir. Evlatlarınızı bu inançla yetiştirin ki, kula kulluktan, mala, makama, servete, şöhrete ve nefse kölelikten kurtulsunlar.Çocuklarınıza Müslüman’ca yaşamayı ve Müslüman’ca ölmeyi nasihat edin!Çocuklarına, "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. O halde sadece Müslümanlar olarak ölünüz" (Bakara, 2/132) diyerek bu nasihatleriyle Kur’an’da tüm anne-babalara olarak örnek gösterilen Hz. İbrahim ve Hz. Yakup gibi evlatlarınıza Müslüman’ca yaşamayı, Müslüman’ca bir duruş belirlemeyi, Müslüman’ca bir tavır ortaya koymayı ve ancak Müslüman’ca ölmeyi vasiyet edin! Çünkü bu kimlik bilincidir. Evlatlarınızı bu bilinçle yetiştirin ki, silik, şahsiyetsiz, pısırık ve korkak bir karaktere sahip olmasınlar.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı