Son Dakika

Eğitim Bir-Sen, talep etti: Deprem bölgesindeki öğretmenlere ek tazminat ödenmeli

Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olan Eğitim Bir-Sen, deprem bölgesindeki eğitimcilerin çalışma şartlarında düzenlemeler talep etti. Zor şartlar altında çalışan öğretmenler için ‘ek tazminat’ talebinde bulunuldu. Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, konuyu bir kez daha gündeme taşıdı.

GÜNDEM 10.02.2024, 07:30
2
Eğitim Bir-Sen, talep etti: Deprem bölgesindeki öğretmenlere ek tazminat ödenmeli
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, afet bölgesinde eğitim ve öğretim sürecinin içinde aktif olarak yer alan ve zorluklarla mücadele eden öğretmenlere sahip çıkılması çağrısında bulunarak, ek tazminat ödenmesini talep etti. Adıyaman’da katıldığı programda konuşan Ali Deniz, sorunları bir bir sıraladı ve adım atılması gerektiğini ifade etti.
Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi istihdam biçimlerine son verilmesini isteyen Deniz, “Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli karmaşasına son verilmeli, atamalar ihtiyacı karşılayacak şekilde kadrolu yapılmalı, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi uygulanmalıdır” şeklinde konuştu. Aile birliğinin anayasal bir hak olduğunun altını çizen Deniz, eş durumu mazereti hakkının sözleşmeli, kadrolu, sözleşmeliden kadroya geçen ayrımı yapılmadan herkesi kapsaması gerektiğini kaydederek, Millî Eğitim Bakanlığına ‘bu ıstıraba artık son vermesi’ çağrısında bulundu.
Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin sorunlarına değinen Deniz, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, deprem bölgesinde çalışanlara ek tazminat ödenmesi gerektiğini dile getirdi. Deniz, “Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak öğretmenlerin kalıcı konutlara ulaşması öncelikle değerlendirilmeli; eğitim çalışanlarının özellikle öğretmenlerin bölgedeki görevlerinin sürekliliğinin sağlanmasına dönük teşvik edici önlemler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
Deniz, afet bölgesindeki çalışanlar için yeni düzenlemeler de isteyerek, “Deprem bölgesindeki illerin 5 ve 6. derecelerden sayılması için düzenleme yapılmalıdır. Deprem bölgesindeki kamu görevlileri başta olmak üzere kadroya geçen personele üç yıllık hizmet süresi şartı aranmadan yer değişikliği hakkı tanınmalı, özellikle söz konusu kamu görevlileri aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği hakkından faydalandırılmalıdır. Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin gelir vergisi oranları yüzde 15’e sabitlenmeli” dedi.
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Demir ise seyyanen zammın tüm kamu görevlilerine verileceğine dair sözü hatırlatarak, bu konudaki çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Mevcut enflasyonist ortamda sosyal ve ekonomik dengelerin sağlanması için memur emeklilerinin hukukunun gözetilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, “Temmuz ayında kamu görevlilerine yapılan 8.077 TL seyyanen iyileştirme acilen emekli kamu görevlilerine de yansıtılmalıdır. Emekliler enflasyona ezdirilmemeli, bir an önce gerekli iyileştirme yapılmalı ve nefes aldırılmalıdır” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı