Ekonomik krizin faturası işletmelere kesilecek! Fahiş fiyat düzenlemesi meclise geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 22 Nisan haftası programı belli oldu. 23 Nisan kutlaması, LNG ihracatı, MSB yapısında düzenleme ve fahiş fiyat düzenlemesi bu hafta meclisin gündeminde yer alacak.

GÜNDEM 21.04.2024, 14:30
Ekonomik krizin faturası işletmelere kesilecek! Fahiş fiyat düzenlemesi meclise geliyor
Meclis bu hafta yoğun gündemle toplanacak. Ülkenin bir numaralı gündemi ekonomi ile ilgili işletmelere fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle ağır yaptırım düzenlemesi geliyor.
TBMM'de bu hafta 23 Nisan etkinleri kutlaması yapılacak. Salı günü Genel Kurul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel oturum düzenlenecek. Enerji alanında yeni düzenlemeler teklifi de bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Salı günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle TBMM Genel Kurulu'nda özel oturum gerçekleştirilecek.
Mecliste gruplarıyla temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları oturumda 10'ar dakikalık konuşma yapacak. Akşam ise mecliste 23 Nisan resepsiyonu gerçekleştirilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda Çarşamba günü enerji alanındaki yasa teklifini görüşmeleri başlayacak.
Yeni teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesinden oluşuyor. Teklif kabul görürse, yeni düzenlemeye göre, kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenleme de bu hafta mecliste görüşülecek.
Yaklaşık 20 maddeden oluşması öngörülen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme yer alıyor.
Söz konusu işletmelere kapatma cezası getirilmesi de Meclis'teki görüşmeler sırasında müzakere edilecek.
Son olarak bu hafta mecliste Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeren teklif de görüşülecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı