Ekvador'da enerji krizi: OHAL ilan edildi, elektrik kesintileri 8 saate çıktı

Enerji santrallerine düzenlenen saldırılar ve Kolombiya'dan elektrik ihracatının durması Ekvador'da OHAL ilan edilmesine ve günlük elektrik kesintilerinin 8 saate çıkmasına neden oldu.

DÜNYA 20.04.2024, 08:20
Ekvador'da enerji krizi: OHAL ilan edildi, elektrik kesintileri 8 saate çıktı
Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, enerji santralleri ve kritik altyapı tesislerine yönelik saldırıları gerekçe göstererek Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti.
OHAL kapsamında ordu ve polise geniş yetkiler verilerek enerji santrallerine yönelik sabotajlar engellenmeye çalışılacak.
Ekvador'da yaşanan kuraklık da enerji krizini derinleştiriyor. Ülkedeki elektrik santralleri yeterince elektrik üretemediği için Kolombiya'dan elektrik ithal ediliyordu. Fakat Kolombiya'nın da elektrik arzında sıkıntı yaşaması nedeniyle Ekvador'a elektrik ihracatını durdurması, günlük elektrik kesintilerinin 8 saate kadar uzamasına neden oldu.
Enerji şirketleri, başkent Kito dahil olmak üzere birçok şehirde elektrik kesintilerinin hangi saatlerde olacağına dair halka bilgi verdi.
Enerji Bakanlığı yetkilileri, sıcaklıkların artması, su debilerinin azalması ve kuraklık gibi faktörlerin ülkenin enerji sistemini olumsuz etkilediğini açıkladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı