Emekliler buruk bir bayram geçirdi

Ramazan Bayramı sona erdi fakat bayramın ardından emeklilerin tepkisi sürüyor. Emekliler, ekonomik koşullar karşısında düşük kalan maaşları ve düşük bayram ikramiyesi nedeniyle bayramın buruk geçtiğine dikkat çekerken, bayram geleneklerini dahi yerine getiremedikleri için tepkili.

GÜNDEM 15.04.2024, 04:35
Emekliler buruk bir bayram geçirdi
Ramazan Bayramı sona erdi. Bayram dolayısıyla birçok aile, aile büyüklerini ziyaret ederken emekli olan aile büyükleri ise ekonomik sorunlardan dertli. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak ödenmişti ancak ekonomik veriler karşısında yetersiz olan ikramiye tepki ile karşılanmıştı. Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emekliler için bayramın zorlu geçtiğini belirterek, “Emeklilerimiz buruk bir bayram geçirdiler. Bir emekli ikramiyesi ile emeklilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasını beklemiştik. Fakat verilen ikramiye yetersizdi. Emekliler için bayram bir hüsrandı” dedi.

Bayramların Türk toplumu için değerli olduğuna dikkat çeken Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emeklilerin aile büyüğü olduğunu belirterek, “Emekliler, aile büyüğü olarak bayramlarda ziyaret edilir. Gelenleri ağırlamak, torunlara harçlık vermek gibi bir geleneğimizde var. 10 bin lira en düşük emekli maaşı ile bu geleneğimiz bile yerine getirilemedi. Emeklilerimiz bayramda eve kapandı. Evden çıkamaz haldeler” dedi.

Emeklilerin sorunlara boğulduğunu belirten Ergen, hayat pahalılığına dikkat çekerek, “Emeklilerimiz buruk bir bayram geçirdiler. Bir emekli ikramiyesi ile emeklilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasını beklemiştik. Fakat verilen ikramiye yetersizdi. Emeklilerimiz hayat pahalılığının altında ezildi. Bu ekonomik koşullar bayramı engelledi. Emekliler için bayram bir hüsrandı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı