Emeklinin bayram ikramiyesine zam talep etti! Kurban Bayramına ödemeler değişebilir

Milyonlarca emeklinin alacağı Kurban Bayramı ikramiyesi için büyük çağrı geldi. Cumhur İttifakında olan Mustafa Destici, hükümete seslenerek emekli ikramiyelerinin arttırılmasını talep etti.

EKONOMİ 04.05.2024, 09:20
11
Emeklinin bayram ikramiyesine zam talep etti! Kurban Bayramına ödemeler değişebilir
Emeklilerin son zamanlarda yaşadığı ekonomik zorlukların biraz hafiflemesi için  Cumhur İttifakında olan Mustafa Destici'den hükümete çağrı geldi. Emekliler için  6 senedir uygulanan ikramiye sistemiyle refah artışı sağlanması çalışılıyor. 
Başlangıçta 1.000 lira olarak belirlenen ikramiye miktarı, 2021'de 1100 liraya, 2023'te 2 bin liraya yükseldi ve bu yıl %50'lik bir artışla 3 bin liraya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu Ramazan Bayramı'nda toplam 15,3 milyon emekli ve hak sahibine 41,3 milyar lira ikramiye ödedi.
Emekliler en son aldıkları Ramazan Bayramın ikramiyesine yapılan zamdan memnun kalmadı milyonlarca emekli vatandaş ise beklentisini Kurban Bayramı ikramiyelerine çevrildi.
Cumhur İttifakı ile ortak hareket eden Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında emeklilerle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Emekli maaşları ve ikramiyelerinin düşük kalmasına tepki gösteren Destici, emekli vatandaşların yaşadıkları zorluklara vurgu yaptı. 
Destici, "Devletimiz ve hükümetimiz artık bu mağduriyeti gidermeli, emeklilerimizle ilgili acil bir düzenleme yapmalı ve en azından asgari düzeyde, yaklaşık 5 bin lira civarında bir artış yaparak emeklilerimizi rahatlatmalıdır" şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı'nda verilecek 3 bin lira ikramiyenin yetersiz olduğunu belirten Destici, emeklilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini vurguladı. İkramiyelerle ilgili olarak, "Emeklilerimize küçükbaş kurban kesecek kadar ikramiye verilmeli, bu da en az 10 bin lira olmalıdır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı