En az 80 bin öğretmen atanmalı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 20 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklaması hayal kırıklığına neden olurken; öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanının, yüzde 50 mülakat puanının etkili olacağının duyurulması da tepkilerle karşılandı.

GÜNDEM 08.05.2024, 04:35
En az 80 bin öğretmen atanmalı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 20 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklaması hayal kırıklığına neden olurken; öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanının, yüzde 50 mülakat puanının etkili olacağının duyurulması da tepkilerle karşılandı. Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, “Öğretmen atamalarında yeni bir sayının açıklanmasını bekliyoruz. Yeni bir atama takvimi oluşturulmalı. Verilen sözlerin tutulup mülakatın kaldırılması gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.
Atanma hayali kuran yüz binlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 20 bin atama yapılacağı yönündeki açıklamalarından sonra büyük bir şok yaşadı. Beklenenin çok altında olan 20 bin atama haberi ve bazı branşlarda çok kısıtlı sayıda öğretmen alınacak olması eğitim camiasından büyük tepki topladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’de seçim vaadi olarak mülakat sisteminin kaldırılacağı yönündeki sözleri henüz akıllardayken, tam tersine bir gelişme yaşandı. 20 bin atama haberini veren Bakan Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanının, yüzde 50 mülakat puanının etkili olacağını duyurdu. Mülakatın kalkmasını beklerken öğretmen atamalarında mülakatın daha etkili hale gelecek olması eğitim camiasında yeni bir şoka neden oldu. Öğretmen atamaları ve mülakat tartışmalarına yönelik Millî Gazete’ye konuşan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, önemli açıklamalarda bulundu.

ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, atama bekleyen öğretmenlerin mağduriyetlerini hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 20 bin öğretmen atamasına ilişkin açıkladığı sayı, atama bekleyen öğretmenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. 20 bin öğretmen ataması yeterli değil. Eğitim camiasının beklentisi 80 bin öğretmen ataması yapılması yönündeydi. Bu sayı mümkün değilse bile 2 yıllık bir beklemeden sonra en az 40 bin atamanın yapılması gerekiyordu. Yetersiz olan 20 bin atamanın içinde özellikle de bazı branşlarda çok az sayıda öğretmen alınacak. Bu atama sayıları belki de emekli olacak öğretmenlerin yerini doldurmaya yönelik olabilir. Şuurlu Öğretmenler Derneği ve eğitim camiası olarak öğretmen atamalarında yeni bir sayının açıklanmasını bekliyoruz. Çünkü yaklaşık 100 bin ücretli öğretmen varken ve 20 bine yakın öğretmen de emekli olacakken en az 120 bin öğretmen açığı olduğu anlaşılıyor. Bu yüzden yeni bir atama takvimi oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen atamalarında mülakatın yüzde 50 etkileyeceğine dair açıklamalarına da değinen Numan Gökmen, “Öğretmen atamalarında mülakatın ön plana çıkarılması büyük bir çelişki. Cumhurbaşkanlığı’ndan defalarca mülakatın kaldırılacağı söylendi ve bir seçim vaadi olarak açıkça, ‘mülakat kaldırılacak’ denildi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanının, yüzde 50 mülakat puanının etkili olacağını duyurdu. Verilen sözlerin tutulup mülakatın kaldırılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Öğretmen ataması bekleyen insanlar mülakat sisteminin kalkması yönünde bir beklenti içinde. Milli Eğitim Bakanı her ne kadar mülakatların adil bir şekilde yapılacağını söylese de geçmişteki örneklere baktığımızda mülakatın bir eşitsizlik ve adaletsizlik meydana getireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 7’nci Olağan Kongresi’nin ardından ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı MG Kitap ve Kahve’de gerçekleştirdi. Toplantıda yol haritası çizildi ve yeni görevlendirmeler yapıldı. Toplantının ardından açıklamada bulunan ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, eğitim alanındaki sorunlara ilişkin çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, çözüm önerilerini de sunacağının altını çizdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı