Son Dakika

En lezzetli bamya yemeği nasıl yapılır?

Sevmeyeni olduğu kadar seveni de olan sebzeler arasında yer alan bamya, farklı şekillerde yapılabilmektedir. Peki, en lezzetli bamya yemeği nasıl hazırlanır? Bamya yapımında nelere dikkat edilmelidir? İşte bamya yemeğine dair ayrıntılar…

AİLE 16.03.2024, 15:05
4
En lezzetli bamya yemeği nasıl yapılır?
Mevsiminde tüketilen sebzelerin bağışıklık sistemine olumlu katkıda bulundukları bilinmektedir. Bu kapsamda tadı, görüntüsü fark etmeksizin içerik bakımından güçlü olan tüm sebzelerin mevsimlerinde mutlaka sofralarda yer almaları gerektiğini belirten uzmanlar, bu beslenme alışkanlığının kişiye sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayacağını vurguladı.

Uzmanlar tarafından tüketimi tavsiye edilen sebzelerin başında gelen bamya, içerik bakımından son derece güçlü olsa da yapışkan yapısı sebebi ile bazı kişiler tarafından tercih edilmektedir. Burada esas noktanın bamya yemeği hazırlığının doğru yapılması olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca bu sebzenin farklı şekillerde de hazırlanarak tüm damak tatlarına hitap edebileceğini ifade etti.
Hem etli hem de etsiz olarak hazırlanabilen bamya yemeği, besleyici olduğu kadar doyurucudur da. Peki, en lezzetli bamya yemeği nasıl hazırlanır? Bamya yemeğinin olmazsa olmazları nelerdir? İşte tam ölçülü zeytinyağlı bamya yemeği tarifine dair ayrıntılar…

Yaz mevsimi sebzelerinden olan bamyanın zeytinyağlı yemeğini hazırlamak isteyenler için şöyle bir malzeme listesi oluşturduk:

Zeytinyağlı bamya yemeği yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

Özellikle diyette olan kişiler tarafından sıklık ile tercih edilen yemekler arasında bulunan bamya yemeğinin kalorisi de merak edilmektedir. Yapılan ölçümler neticesinde bir porsiyon zeytinyağlı bamya yemeğin kalorisi 174 olarak hesaplanmıştır.

Zeytinyağlı bamya yemeğinin içeriği de merak edilen bir diğer konudur. Bir porsiyon bamya yemeği baz alınarak yapılan hesap ise şu şekildedir:

Yukarıda paylaşılmış olan kalori ve içerik hesabı, yemekte kullanılan malzemelerin cinsilerine ve ölçülerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı