Enerji projeleri için acil kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları, Türkiye'nin enerji sektöründe önemli bir gelişmeye işaret ediyor. Bazı illerde hayata geçirilecek enerji projeleri kapsamında, proje güzergahlarında bulunan taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. İşte detaylar..

EKONOMİ 06.06.2024, 09:20
Enerji projeleri için acil kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!
Türkiye'nin farklı illerinde hayata geçirilecek enerji projeleri için önemli bir gelişme yaşandı. Proje güzergahlarında bulunan taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları ile resmiyet kazandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan bir karara göre, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 154 kV Türkoğlu OSB Transformatör Merkezi Projesi için önemli bir gelişme yaşandı. Proje sahasına isabet eden taşınmazların TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Ayrıca, TEİAŞ'a ait 154 kV Alibeyhöyüğü Alakova Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurularak TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.
Öte yandan, Kırıkkale’nin Çelebi ve Keskin ilçelerinde kurulması planlanan doğal gaz dağıtım doğal gaz dağıtım tesislerinin yapımı için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı