Enerjisa çalışanlarına yüzde 60 zam yaptı!

TES-İŞ Sendikası ile imzalanan sözleşmeyle çalışanların ücretlerine ilk altı ay için kök ücretlerde ortalama yüzde 60'ı aşan oranda zam yapıldı

EKONOMİ 23.05.2024, 13:05
1
 Enerjisa çalışanlarına yüzde 60 zam yaptı!
Enerjisa ile TES-İŞ Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Ayedaş, Başkent Edaş ve Toroslar Edaş'taki 7 bin 500 çalışana müjdeli haber geldi. İlk altı ay için kök ücretlerde ortalama yüzde 60'ı aşan oranda zam yapıldı.
1 Mart 2024 - 28 Şubat 2026 dönemini kapsayan sözleşme ile Ayedaş, Başkent Edaş ve Toroslar Edaş'taki çalışanlara ilk altı ay için kök ücretlerde ortalama yüzde 60'ı aşan oranda zam yapıldı. Sözleşmenin birinci altı ayında evlenme, doğum, ölüm ve maluliyet yardımlarında yüzde 108 oranında artış sağlandı.
İkramiyeler birinci yıl için 52 yevmiyeden 68 yevmiyeye, ikinci yıl için ise 72 yevmiyeye çıkarıldı. Hizmet teşvik primi beş yıl kıdemi olanlara da 10 yevmiye olarak uygulanacak. Vardiya ve iş güçlüğü primlerinin yüzdelik oranları ise artırıldı.
Ayrıca sosyal yardımlarda yüzde 300'e varan artışlar elde edildi. Bir başka yeni kazanım olarak üyelerimize teknoloji erişim desteği olarak aylık 500 lira ödenecek.
TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Kabaloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada sözleşme süreçlerini şeffaf bir şekilde yürütmeye özen gösterdiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Öncelikle üyelerimize söz verdiğimiz gibi üç yıl yürürlük süreli olan sözleşmelerimizin yürürlük sürelerini iki yıl olarak yeniden düzenledik. Üyelerimizin tamamının yararlanacağı tamamlayıcı sağlık sigortasını toplu iş sözleşmemize yeni kazanım olarak ekledik. Sözleşmenin birinci altı ayında evlenme, doğum, ölüm ve maluliyet yardımlarında yüzde 108 oranında artış sağlandı. İkramiyeler birinci yıl için 52 yevmiyeden, 68 yevmiyeye ikinci yıl için ise 72 yevmiyeye çıkarıldı. Hizmet teşvik primi beş yıl kıdemi olanlara da 10 yevmiye olarak uygulanacak. Vardiya ve iş güçlüğü primlerinin yüzdelik oranları artırıldı, sosyal yardımlarda yüzde 300'e varan artışlar elde edildi. Bir başka yeni kazanım olarak üyelerimize teknoloji erişim desteği olarak aylık 500 lira yeni kazanım olarak ödenecek. Uzun süren ve çetin geçen sözleşme görüşmelerinde taleplerimize hassasiyet gösteren Sabancı Holding ve Enerjisa yöneticilerine olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyor, üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Haziran 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:12
Öğle 12:44
İkindi 16:36
Akşam 20:07
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı