Erbakan Hoca yol gösterdi, başkanlar çalıştı

Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa Milli Görüş Belediyeciliğini, yapılan hizmetleri ve Erbakan Hoca’nın belediye başkanlarına sürekli olarak yol gösterdiğini ve başkanların bu desteklerle başarılı olduklarını belirtti.

SİYASET 15.03.2024, 04:35
Erbakan Hoca yol gösterdi, başkanlar çalıştı
 Milli Görüş Belediyeciliği hizmetleri, Milli Görüş’ün özünde var olan prensiplerle gerçekleştirilmiştir
 Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa Milli Görüş Belediyeciliğini, yapılan hizmetleri ve Erbakan Hoca’nın belediye başkanlarına sürekli olarak yol gösterdiğini ve başkanların bu desteklerle başarılı olduklarını belirtti. Özkafa’nın kaleminden efsane belediye hizmetleri;
Milli Görüş belediye hizmetleri, bilhassa 1989’dan itibaren yoğunlaşarak mahalli idarelerde çığır açmıştır. Bu önemli hizmetler Milli Görüş’ün özünde var olan prensiplerle gerçekleştirilmiştir. Yapılan hizmetlerle ilgili muhterem Erbakan Hocamız sürekli yol göstermiş, büyük bir kısmının kurdelelerini bizzat kendileri kesmiştir.  Hangi hizmetlerin yapıldığını dile getirmeden önce bu prensipleri ortaya koymak gerekir.
Bu noktadan hareketle;
 1.      Her hizmet “Allah rızası için ve samimiyetle yapılmalıdır” düsturuna uyulmaya çalışılmıştır.
2.      Hiçbir şekilde belediye borçlandırılmamış ve sonucunda tek kuruş faiz ödenmemiştir. 15 yıllık idaremizin sonunda Konya’mızın meydanlarına “milyarlık yatırımlar, sıfır borç” afişleri asılmıştır.
3.      İsraftan kaçınılmış, son derece tasarrufla hareket edilmiştir.
4.      Hiçbir rüşvet davasına sebep olunmadan görevler tertemiz tamamlanmıştır.
5.      “Halkla görüşme günleri” düzenlenerek hemşerilerimiz randevusuz ve aracısız olarak Belediye Başkanı ile bizzat her vakit görüşebilmiştir ve olması gereken de budur.
6.      İstişareye önem verilerek meslek örgütleri, odalar, vakıflar, muhtarlar ve derneklerle bir araya gelinmiştir.
7.      Her partiye mensup belediye meclis üyelerimize değer verilmiş, görüş ve teklifleri dikkate alınmıştır.
8.      Belediye personelimiz liyakatle göreve gelmiş, memur ve işçi arkadaşlarımıza adil davranılarak hizmetler gönül birliği ile yürütülmüştür.
9.      Halkımızın hak ve hukukuna riayet edilmiştir. 15 yılda yapılan yüzlerce kamulaştırmada birkaç istisna dışında hiçbir vatandaşımızla mahkemelik olunmaması buna en iyi örnektir.
10.  Bir kısmını ortaya koyduğumuz, bu anlayışla yapılan hizmetler halkımızın da onayından geçmiş ve %65’lere varan oy oranlarıyla pek çok seçim kazanılmıştır.

“Milli Görüş” anlayışıyla gerçekleştirilen hizmetlerin önemli gördüğümüz bir kısmını şöyle sıralayabiliriz:
1.      Altyapı hizmetleri elbette Belediyelerin asil vazifelerinin başında gelir. Bu itibarla yerli sanayimizle yeni asfalt plentleri ve şantiyeler kurarak bütün cadde ve sokaklarımız su, kanalizasyon, tretuvar ve asfalta kavuşmuştur.
2.      Konya’ya mahsus olarak şehrin 40 km batısında bulunan kaynak suları birleştirilerek, ikinci bir su şebekesi ile 350 mahallemize 500 adet memba suyu çeşmesi yapılmıştır ki hemşerilerimiz bu çeşmelerle tatlı su çeşmesi demektedir.
3.      Ulaşımın rahat sağlanması için geniş cadde ve bulvarlar açılmış, alt-üst geçitleri inşa edilmiştir.
4.      Büyük yeşil alanlar, park ve bahçeler, mesire yerleri düzenlenmiştir.
5.      Hastane ve sağlık ocakları yapılmıştır.
6.      Kapalı ve açık spor sahaları ve salonları yapılmıştır.
7.      Kültür ve sanat faaliyetleri ve mekânları düzenlenmiştir.
8.      Kullanışlı, ekonomik meskenler ve toplu konut alanları inşa edilmiştir. Bu mesken hamlemiz TOKİ tarafından da takdir edilmiş “Belediye ve Konut” isimli bir kitap olarak bastırılıp dağıtılmıştır.
9.      Pek çok meslek grubu için sanayi siteleri, orta ve büyük ölçekli organize sanayi bölgeleri yapımına öncülük edilmiştir.
10.  “Ucuz ekmek, su ve ulaşım” sloganımız meşhur olmuştur. İlk ekmek fabrikaları tarafımızdan kurulmuştur.
11.   İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için müstakil birim kurularak aileler kayıt altına alınmış ve talepleri karşılanmıştır.
12.   Engelli vatandaşlarımızla ilgilenilmiş, istekleri yerine getirilmeye çalışılmıştır.
13.  Şehir girişleri, bulvarlar ve ana caddeler özel olarak tanzim edilmiştir. Bugün de bütün istikametlerden şehre girişte bunu görmek mümkündür.
Gayret bizden, başarı Cenab-ı Hak’tandır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı