Ev alacakları sevindiren haber geldi! TOKİ'den 400 bin TL faizsiz kredi desteği

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde niteliğinde bir haber geldi. TOKİ ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 400 bin lira faizsiz kredi desteği sunacağını açıkladı.

EKONOMİ 30.04.2024, 10:10
1
Ev alacakları sevindiren haber geldi! TOKİ'den 400 bin TL faizsiz kredi desteği
Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik dar boğazdan dolayı konut piyasasında durgunluk yaşanmakta. Ev fiyatlarındaki fahiş artışlar ev alacak vatandaşları kara kara düşündürürken, TOKİ ve SGK iş birliği ile hayata geçirilen faizsiz konut kredisi desteği verilecek.  Ekonomik geliri düşük olan vatandaşların ev almasına yardımcı olmak için hayata geçirilen proje ile konut piyasasının hareket kazanması hedefleniyor. 
TOKİ'nin başlattığı proje kapsamında alınacak faiz kredinin bazı şartları bulunuyor. Başvuruların başladığı tarih ise resmi kanallar aracılığıyla en kısa sürede duyurulmaya başlandı. Hayata geçecek proje ile birlikte Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için faizsiz konut kredisi, yüksek faiz oranları ve artan ev fiyatları karşısında önemli bir avantaj sağlayacak. 

Konut piyasasının ekonomik nedenlerden dolayı artması ev alacak vatandaşlar için sorun oluşturmaya devam ediyor. Bu zorluğa karşı uygun çözümler arayan vatandaşlar, düşük faizli veya faizsiz konut kredisi gibi imkanlar arıyor 
SGK ve TOKİ'nin iş birliği ile sunulan faizsiz konut kredisi fırsatı, bu alanda önemli bir adım olarak görülüyor. Program kapsamında, kamu bankası Ziraat Bankası aracılığıyla vatandaşlara faizsiz konut kredisi desteği sağlanacak. Hayata geçen proje ile birlikte 400 bin liraya kadar faizsiz konut kredisi imkanı sunulacak.
Vatandaşların ev alması için hayata geçirilecek 400 bin lira faizsiz konut kredisi desteği için detaylar açıklanmadı. Ancak projeden yararlanacakların 1 yıl alınacak konut içerisinde yaşaması bekleniyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:46
Güneş 05:23
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:47
Yatsı 21:17
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı