Son Dakika

Evladın güzel ahlaklı olması için dua, hangi dua okunur?

Çocuk yetiştirmek, ebeveynlerin üzerine düşen kutsal bir sorumluluktur. Her anne-baba, evladının güzel ahlak ile donanmış, iyi huylu bireyler olmasını arzu eder.

GÜNDEM 03.04.2024, 11:50
3
Evladın güzel ahlaklı olması için dua, hangi dua okunur?
Bu doğrultuda, sizin için güzel ahlaklı evlatlar yetiştirmek için çeşitli duaları derledik. Bu duaları okuyarak hem bu yolda manevi bir destek sağlayabilir, hem de güzel ahlaklı evlatlar yetiştirmek için Allah’tan yardım dileyebilirsiniz.

Çocuklarınız için Kur'an-ı Kerim'den bir ayeti düzenli olarak okuyarak dua etmek etkili olabilir. "Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle" (Kur'an, Furkan Suresi, 74. Ayet) ayetini sıklık ile okuyabilir ve dua edebilirsiniz.

Eğer çocuğunuz size itaat etmiyorsa, şehadet parmağınızı onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" diyebilirsiniz. Bu, Allah'ın izni ile  çocuğun itaatkâr olmasına yardımcı olabilir.

Esmalardan sonra şu duayı 15 defa okuyarak tamamlayın: "Allahümme bi bereketi hezel ismi rabbihi lâ yetimen ve lâ leimen."
Bu dua ve esma uygulamasını düzenli olarak gerçekleştirmek, çocuğunuzun güzel ahlaklı olmasına katkı sağlar.

(Nesâî, İftitâh 16 (896), c.1-2, s.535; Dârakutnî sahih bir senedle rivâyet etmiştir. Mutercim)
Bu kıymetli dua ile, Yüce Allah'a en güzel ahlak ve davranışlar için yöneliyoruz. En güzel ahlaka ve amele ulaşma arzusu ile O'na dua ediyoruz. Kötü ahlaktan ve olumsuz davranışlardan uzak durmamız için ise Rabbimize sığınıyoruz. Bu dua ile, insanın kalbini güzelliklere, iyiliklere ve doğruluğa yönlendiren bir vesile olabilir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) namaza kalktığında şu güzel ahlak duasını yapardı:
"Ya Allah! Beni güzel ahlaka eriştir. Senden başka güzel ahlaka eriştirecek yoktur. Kötü ahlakı benden uzaklaştır. Senden başka kötü ahlakı benden uzaklaştıracak yoktur!" (Müslim, Müsâfirîn, 201)

"Allah’ım! Senden iman içinde sağlık, güzel ahlâk içinde iman, peşinden rahmet, âfiyet, mağfiret ve rıza gelen bir kurtuluş istiyorum." (Hâkim, De’avât, No: 1919)

"Allah’ım! Yaratılışımı güzel yaptın, ahlâkımı da güzelleştir." (İbn Hıbbân, Ed’ıye, No: 959)

"Allah’ım! Kötü ahlâktan, nefsânî arzulardan, kötü işlerden ve ayıp şeylerden beni uzaklaştır." (İbn Hıbbân, Ed’ıye, No: 960)

"Allah’ım! Bilerek ve hata ile işlediğim günahlarımı bağışla. Allah’ım! Bana işlerin ve ahlâkın en iyisini nasip et. İşlerin ve ahlâkın en iyisini ancak sen nasip edersin, kötüsünden de ancak sen alıkoyarsın." (Heysemî, Ed’ıye, 33, No: 17365)
"Rabbena heb lena min ezvacina ve zurriyatina kurrate a'yune ve'ccalna lilmuttekine imama" duası, "Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle" anlamına gelir. Bu duayı düzenli olarak yapmak, çocuğun güzel ahlaklı olmasına katkı sağlayabilir.
“Allah’ım! Beni en güzel ahlâka ve en güzel amele ulaştır; çünkü en güzel ahlâka ve en güzel amele sadece sen ulaştırırsın. Beni kötü ahlâktan ve kötü amelden de uzak tut; çünkü kötü ahlâktan ve kötü amelden insanları sadece sen uzak tutarsın.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı