Son Dakika

FED dolar kurunu ateşledi! Geçer uyardı: Doları tut tutabilirsen

FED Başkanı Powell’ın bugün verdiği enflasyon mesajları dolar kurunu hareketlendirdi. Dolar kuru 14 TL'ye dayandı. Selçuk Geçer, Powell'ın mesajını "Doları tut tutabilirsen." şeklinde yorumladı.

EKONOMİ 30.11.2021, 23:15
19
FED dolar kurunu ateşledi! Geçer uyardı: Doları tut tutabilirsen
Dolar kuru bugün akşam saatlerinde yeni zirveyi gördü. Dolar kuru, Türk lirasındaki değer kaybıyla bugün 13,68 seviyesinin üzerine çıkarak rekor kırdı. TÜİK’in açıkladığı 3. Çeyrek büyüme verisi sonrasında sert hareketlerine başlayan dolar kuru saat 22.46 itibariyle 13,33 TL’den işlem görüyor. Dolar kuru bugün ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu üyelerinin sorularını cevaplayarak enflasyon mesajları vermesiyle de hareketlendi. Powell konuşmasında, ‘Varlık alım azaltımını daha erken bitirmeyi değerlendirebiliriz.’ mesajı verdi. FED Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyon riskinin arttığını belirterek, "Bu noktada, ekonomi çok güçlü ve enflasyonist baskılar yüksek, bu nedenle kasım toplantısında açıkladığımız varlık alımlarının azaltılmasını belki birkaç ay önce tamamlamayı düşünmek uygun olur. Birkaç hafta içinde yapacağımız toplantıda bunu tartışacağımızı umuyorum." dedi.
FED Başkanı Powell’in mesajlarını ekonomist ve uzmanlar  sıcağı sıcağına yorumladı. Ekonomist Selçuk Geçer, Powell’in mesajı sonrası sosyal medya platformu Twitter hesabından dolar kuru için uyarıda bulundu. Geçer, “Geçmiş olsun. Doları tut tutabilirsen!” dedi.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, Powell’in mesajını, “Dolar ile altın almak ucuz olacak diyor.” şeklinde yorumladı.
Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu da sosyal medya hesabından, “Powell'ın açıklamaları sanki yeni varyant belirsizliği yokmuş gibi olmuş. Borsalar ve değerli metaller için kötü oldu. Piyasanın desteğe ihtiyacı olan bir zamanda negatif bir açıklama gelmiş olması Fed varyant riskini göz ardı ediyor algısını oluşturur.” ifadelerini paylaştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı