Fitch açıkladı: Marjin baskısı bankaları kıskaca aldı

Fitch Ratings'in 3 aylık Turkish Bank Datawatch raporuna göre, Türk bankacılık sektöründe 2024 yılında genel bir karlılık düşüşü bekleniyor.

EKONOMİ 26.04.2024, 12:05
1
Fitch açıkladı: Marjin baskısı bankaları kıskaca aldı
Fitch Ratings, son raporunda Türk bankacılık sektöründe 2024 yılı boyunca genel bir karlılık düşüşü beklediğini açıkladı.
Söz konusu düşüşün arkasında ise marj baskısı, artan mevduat ve swap maliyetleri, TÜFE endeksli kazançlarda düşüş, kredi değer düşüklüğü maliyetleri ve operasyonel harcamalarda enflasyonist baskılar gibi faktörler yatıyor.
Raporda ayrıca, 2024 yılı için varlık kalitesinde ılımlı bir zayıflama öngörülüyor.

Fitch, bu hafta gerçekleştirdiği Türkiye ile ilgili bir panelde de mali genişleme uyarısında bulunmuştu. Kurumun Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye'nin mali duruşunun açıkça genişleyici bir konumda olduğunu belirtmiş ve para politikasının sıkılaştırılmasını desteklemek için maliye politikası ayarlamalarının gerekli olduğunu savunmuştu.
Morales, Türkiye ekonomisinde kırılganlıkların azaldığını ve cari açı daralmasının sürdüğünü de ifade ederek, enerji ve altın ithalatındaki gerilemenin cari açığa yansıdığını ve uluslararası rezervlerin Mart ayının başındaki seviyelere yeniden yükseldiğini kaydetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:40
Yatsı 21:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı