Son Dakika

Fransa Hakkında 12 İlginç Bilgi

Fransa; lezzetli mutfağı, eşsiz sanatı ve kültürü ile popüler bir Avrupa ülkesidir. Bu makalede, Fransa ile ilgili bilmediklerinizi ele aldık.

DÜNYA 25.03.2024, 10:00
1
Fransa Hakkında 12 İlginç Bilgi
Fransa, şüphesiz dünyanın en gözde ülkelerinden biri! Bu yazıda, Fransa ile ilgili en enteresan bilgileri sizler için derledik. Hazırsanız, işte Fransa hakkında bilmediğiniz 12 eşsiz bilgi!
Fransa, hala dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında yer alıyor. Her yıl yaklaşık 83 milyon turist Fransa'yı ziyaret etmektedir. Paris'in büyüleyici sokaklarından Nice'in güneşli plajlarına, Fransa'nın her köşesi muhteşem doğal ve tarihi güzellikler ile doludur. Özellikle Paris, her yıl milyonlarca turisti kendine çekerek dünyanın en popüler şehirlerinden biri olmayı sürdürüyor!
Fransız kahve dükkanlarında lütfen gibi kibar hitaplar kullanmanın fiyatı düşürdüğü bir uygulama bulunmaktadır. Fransızlar, günlük konuşmada kibarlığa önem vermektedir. Bu nedenle, burayı ziyaret ederseniz, kibar kelimeler seçmeye ve kullanmaya özen göstermelisiniz.
Fransızlar, dünya çapında pek çok önemli buluşa imza atmıştır. Gıdaların korunması için konserve kutuları, körler alfabesi Braille, stetoskop gibi icatlar Fransız mucitlerin elinden çıkmıştır. Ülke; tıp, mühendislik, ve gıda teknolojisi gibi alanlarda da daima öncü olmuştur.
Fransa'da bir domuza “Napolyon” adını vermek yasaktır. Bu yasa, George Orwell'ın "Hayvan Çiftliği" adlı eserine bir göndermedir.
Fransa, muhteşem peynirleri ile ünlüdür. Ülkede tam 246 farklı peynir çeşidi bulunmaktadır. Preslenmiş, yumuşak ve mavi peynirler olmak üzere çeşitli kategorilere ayrılan bu lezzetler, Fransız mutfağının vazgeçilmezidir.
Nobel Edebiyat Ödülü'nü en çok kazanan ülke Fransa'dır. Ülkenin zengin edebiyat geleneği, André Gide, Albert Camus, Jean-Paul Sartre gibi büyük yazarların eserleri, dünya çapında tanınmıştır.
Afrika'da Fransızca konuşanların sayısı, Fransa'da Fransızca konuşanların sayısından daha fazladır. Bu durum, Fransa'nın Afrika ülkelerindeki sömürgeci geçmişinden kaynaklanmaktadır.
Fransa, pek çok ünlü ressam ve heykeltıraşa ev sahipliği yapmıştır. Auguste Rodin, Henri Matisse, Claude Monet gibi sanatçılar, dünya sanat tarihine damga vurmuş eserler ortaya koymuştur. Fransa’da yer alan Louvre Müzesi, dünyanın en büyük ve en ünlü sanat müzelerindendir.
Louvre, dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzelerinden biridir. Açılış yılı 1793 olan Louvre, her yıl yaklaşık 9 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Bu müzede, dünyaca ünlü ressamların sanat eserleri sergilenmektedir. Louvre’da yaklaşık 7500 sanat eseri mevcuttur. En ünlü eser ise Leonardo da Vinci’nin “Mona Lisa” adlı eseridir. Milo Venüsü heykeli ve Nike’nin kanatlı heykeli de oldukça ünlü eserlerdir.
Fransız mutfağı dünya çapında üne sahiptir. Baget ekmekleri, şarapları, peynirleri ve yemek sunumları ile Fransızlar, yemek kültürünü yaşam tarzlarının ayrılmaz bir parçası haline getirmişlerdir. Ülkede yılda 500 milyon kadar salyangoz gibi ilginç yiyecekler de tüketilmektedir.
1 Nisan şakasının ortaya çıktığı yer Fransa'dır. Fransa Kralı Charles IX'in yeni yıl tarihini değiştirmesi sonucunda 1 Nisan günü kutlanmaya başlanmış ve zaman ile şaka günü olarak kabul edilmiştir.
Dünya'nın en yaşlı insanı bir Fransız’dır. Jeanne Calment, 122 yaşında ölerek yaşayan en yaşlı insan olarak tarihe geçmiştir.
Eyfel Kulesi aslında geçici olarak inşa edilmiştir. 1889 yılında Paris Fuarı için yapılan kule, zamanla Paris'in sembolü haline gelmiştir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı