Fransız milletvekili: İsrail Gazze'de “soykırıma” devam ediyor

Fransa'da muhalefet bloğunun milletvekili Thomas Portes, Siyonist rejimi "Avrupa Birliği ve ABD tarafından korunan soykırımla kınarken, insanları İsrail'i destekleyen şirketleri boykot etmeye çağırdı.

DÜNYA 19.03.2024, 10:55
1
Fransız milletvekili: İsrail Gazze'de “soykırıma” devam ediyor
Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) üyesi Thomas Portes, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de artan sivil kayıplarına ve insani krize dikkat çekti ve İsrail'i destekleyen şirketlere boykot çağrısında bulundu.
Fransa'da Gazze'ye verdiği destekle tanınan LFI'nin önde gelen isimlerinden Portes, X hesabında boykot edilmesi gereken şirketlerin logolarının yer aldığı bir poster paylaştı.
Posterde, tanınmış bir spor ayakkabı markasının, süpermarketlerin ve sigorta şirketlerinin logoları da dahil olmak üzere çok sayıda logonun yanı sıra "Filistinlilerin zorla tahliyesine son verin" ve "Geri dönüş hakkı" gibi sloganlar yer aldı.

Portes X hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze Şeridi'nde yeni korku gecesi. Filistinli çocuklar için yeni bir ölüm gecesi. İsrailli savaş suçluları, Avrupa Birliği ve ABD'nin koruması altında soykırıma devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne ölümcül bir askeri saldırı yürütüyor. O zamandan bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 32 binden fazla Filistinli şehit oldu ve 74 bin kişi de kitlesel yıkım ve temel ihtiyaç sıkıntısı nedeniyle yaralandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı