Galatasaray'ın yıldızından itiraf: "Barcelona ile 3 kez görüştüm ama sonra Galatasaray'a geldim"

Galatasaray tarihinin en iyi sağ beklerinden biri olarak gösterilen ve sarı-kırmızılı takımda oynadığı süre boyunca 4 kupa zaferi yaşayan Mariano, açıklamalarda bulundu.

SPOR 23.05.2024, 15:15
Galatasaray'ın yıldızından itiraf:
Atlético Mineiro’nun Brezilyalı sağ beki Mariano, Galatasaray kariyeriyle ilgili Spor Arena’ya konuştu.

2017 yılında Sevilla'dan Galatasaray'a transfer oldun. Galatasaray'a transfer sürecini anlatır mısın? Sarı-kırmızılı ekibe transferinde hangi faktörler etkili oldu?
2010 yılında Campeonato Brasileiro Série A'yı kazandıktan sonra Avrupa'da oynamak için Brezilya'dan ayrıldım. Bu yüzden oynadığım her yerde şampiyonluk için yarışmak her zaman bir hedefim ve kişisel amacım oldu. Bundan dolayı Bordeaux, Sevilla ve Galatasaray takımlarını seçtim. O zamanlar Galatasaray'da oynamak için davet aldığımda çok heyecanlanmıştım. Galatasaray gibi sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da büyük bir kulüpte oynayabilmek beni çok onurlandırdı. Galatasaray, çok büyük ve tutkulu bir taraftar kitlesine sahip, her zaman şampiyonluk için yarışan bir kulüptü. Ayrıca Türkiye Ligi’nin inanılmaz bir atmosferi vardı. Kulübün formasını giydiğimde tüm bunları deneyimleyebildim. O zaman verdiğim kararın doğru olduğunu bir kez daha anladım.

Galatasaray'a transfer olmadan önce Barcelona'nın seni transfer etmek istediği yönünde haberler vardı. Barcelona’nın ilgisi oldu mu?
Evet, bu doğru ama o sırada Sevilla'nın benim pozisyonumda bir yedek oyuncusu yoktu ve takım Avrupa Ligi'ni kazanmak istiyordu. Daha sonra Barcelona sağ bek pozisyonunu başka bir oyuncuyla güçlendirdi. Think Ball ajansından menajerim Marcelo Robalinho, kışın Barcelona ile yaklaşık üç kez görüştü ama anlaşma tamamlanamadı. Bir bakıma çok iyi oldu çünkü sezon sonunda Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştım.

Bu arada Sevilla'da oynadığın dönem Türkiye medyasında Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da ilgisinden bahsedilmişti.
Daha önce bu takımların ilgisinden haberim yoktu. Galatasaray ile görüşmelerin son aşamasına geldiğimizde Fenerbahçe teklif yapmak istedi ama o anda ben zaten Galatasaray'da oynama ihtimalimden yüzde 100 memnun olduğumu söyledim. Doğru seçimi yaptım, birçok şampiyonluk yaşadım ve adımı kulübün tarihine yazdırabildim.

Galatasaray'daki ilk döneminde Hırvat teknik direktör Igor Tudor'la çalıştın. Igor Tudor, 34 karşılaşmada görev yaptıktan sonra takımdan gönderildi. O dönem takımdaki sorun sence neydi?
Igor Tudor, harika bir teknik direktördü. Herkes gibi onun da bir takımı yönetme şekli vardı. Onunla herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca oyuncular ve teknik direktörler arasında bazı anlaşmazlıklar olabilir, bunun futbolda normal bir durum olduğuna inanıyorum. O dönemki teknik direktör değişikliği konusuna gelince… Bunun oyuncularla ilgili sorunlar nedeniyle değil, sonuçlar nedeniyle gerçekleştiğini düşünüyorum.

Igor Tudor’un ayrılmasının ardından göreve gelen Fatih Terim'in Süper Lig şampiyonluğuna etkisiyle ilgili neler söylemek istersiniz?
Fatih Terim, Türk futbolunun gerçek bir efsanesidir. Aynı zamanda Galatasaray ve Türk futbolunda dev bir figürdür. Temsil ettiği şeylerden ve böyle bir insan olduğundan dolayı onunla çalışabilmek tarif edilemez bir onurdu. Fatih Hoca’nın futboluma etkisi ve katkısı çok büyüktü, bunda hiçbir şüphe yok. Her zaman çok iyi bir çalışma atmosferi oluşturdu. Aynı zamanda takımdaki herkese bulaşan kazanma zihniyeti yarattı. O, takımda bir zafer atmosferi de yarattı.

Sağ ayaklı bir oyuncu olmana rağmen 2018 yılında 2-0 kazandığınız Başakşehir maçında sol ayağınla harika bir gol atmıştın. Galatasaray, bu maçın ardından 1. sıraya yükselmişti. O gol anında neler yaşadın?
İtiraf etmeliyim ki sol ayağımla gol attığım tarihi hatırlamıyorum, çok uzun zaman olmuştu. Ama Başakşehir'e karşı oynadığımız o maçı çok iyi hatırlıyorum. Çünkü benim için, Galatasaray'daki yolculuğumda ve sezonumuz açısından çok önemliydi. O golü çok iyi hatırlıyorum, gerçekten de güzel bir goldü. Harika bir pas kombinasyonu vardı ve sahanın ortasına doğru ilerledim. Orta sahada topla birlikte hızla ilerledim ve boşluk bulduğumda sol ayağımla şut çektim, güzel bir gol olmuştu. Güzel bir pas sekansı vardı ve güzel bir gol oldu. Bu da ligde bize çok yardımcı oldu, unutulmazdı. O gün evimizde oynuyorduk ve taraftarların kükreyişini bugün bile duyabiliyorum.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Haziran 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:12
Öğle 12:44
İkindi 16:36
Akşam 20:07
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı