Son Dakika

Galatasaraylılara Fernando Muslera müjdesi! İşte yeni sözleşmenin detayları

Galatasaray'da 13 sezondur gösterdiği performansla adeta Türk futbolunun kaderini değiştiren Fernando Muslera'nın kontratı bu sezon sona eriyordu. Sarı kırmızılı yöneticiler Muslera ile yeni sözleşme konusunda anlaşmaya vardı. İşte yeni sözleşmenin detayları.

SPOR 25.03.2024, 11:05
2
Galatasaraylılara Fernando Muslera müjdesi! İşte yeni sözleşmenin detayları
Süper Lig'e geldiği günden beri gösteriği performansla tüm dengeleri alt üst eden Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın kontratı bu sezon sonu tamamlanıyordu. Galatasaray'ın kazandığı başarılarda büyük rol oynayan deneyimli kaleci, ile uzun zamandır yeni sözleşme görüşmeleri sürüyordu. 
Sarı kırmızılı kurmaylar tecrübeli kaleciyle sözleşme uzatma konusunda anlaşmaya varırken yeni anlaşmanın detayları da belli oldu.
Galatasaray yönetimi Uruguaylı eldivenle 1+1 yıllık bir sözleşme üzerinde uzlaştı. Resmi imzaların ise kısa süre içerisinde atılması bekleniyor.
Deneyimli kalecinin Galatasaray'dan 2-2.5 milyon euro bandından bir yıllık ücret alması bekleniyor.

Uruguaylı file bekçisi ilerleyen yaşına rağmen bu sezon da performansıyla göz doldurdu.
Bu sezon Süper Lig'de 29 maça çıkan 37 yaşındaki Uruguaylı eldiven, 14 maçta kalesini gole kapatarak üstün bir performans gösterdi.
Muslera, bu başarısıyla Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig dahil edildiğinde en başarılı 3. kaleci olarak öne çıkıyor.
Inter'den Yann Sommer'in zirvede yer aldığı listede, Athletic Bilbao'nun kalecisi Unai Simon'un ardından Muslera üçüncü sırada yer alıyor.

Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'de dünyaya gelen Fernando Muslera futbola Uruguay ekibi Wanderers'ta başladı. Muslera 2003-04 sezonunda A takıma yükselirken 2006-07 sezonunda Nacional'e transfer oldu. Buradaki başarılı performansının ardından 3 milyon euroya İtalyan devi ALzio'ya transfer olan Nando, italya'da inişli çıkışlı bir grafik çizdi. 2011-12 sezonunda Fatih Terim önderliğinde yeni bir kadro kuran Galatasaray, Lazio'da forma giyen Muslera için 6.75 milyon euro ve Loric Cana'yı verirken bu transfer Türk Futbol tarihinin kaderini değiştirdi. 
Galatasaray ile geride kalan 13 sezonda 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa zaferi yaşayan başarılı eldiven kazanılan birçok şampiyonluğa direkt oalrak etki etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı