Gazze açıklarına kurulan ABD’ye ait deniz iskelesi hazır, ilk yardım yola çıkacak!

ABD’nin Gazze açıklarına kurduğu deniz iskelesi tamamlandı. İskele’nin inşaatında ABD desteğiyle İsrail tarafından Gazze sınırına giren çok sayıda buldozer ve kamyonun, İsrail'in Gazze'de yıktığı evlerden çıkan içinde insan cesetlerinin de olduğu binlerce ton moloz kullanıldığı biliniyor. İlk yardımlar ise Güney Kıbrıs’tan yola çıkacak.

DÜNYA 09.05.2024, 14:25
Gazze açıklarına kurulan ABD’ye ait deniz iskelesi hazır, ilk yardım yola çıkacak!
Washington'un kuşatma altındaki Gazze’ye yardım ulaşmasını hızlandırmak için inşa ettiği ‘’ölüm kokulu’’ deniz iskelesinin hazır olduğunu duyurmasının ardından Güney Kıbrıs’ta yüklemeler başladı.
Gazze'ye yol alacak yardım konteynerleri dün ABD bandıralı Sagamore gemisine nakledildi. Larnaka limanına yanaşan gemideki konteynerlerin bazıları BAE’ye ait olduğuna dair işaretler taşıyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından yapılan açıklamada Gazze'ye yapılan yardım sevkiyatlarının idaresi için özel bir ABD limanının inşasının tamamlandığı ifade edildi. Larnaka'da bir Amerikan gemisine yardım yüklemesinin tamamlandığı ifade edilen açıklamada ABD’nin resmi ilanıyla beraber sevkiyatların başlayacağı bildirildi.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı