Genç Saadet’ten öğretmen atamasına tepki

Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı da çağrıda bulundu. Çağrıcı, “Türkiye Yüzyılı mottosuyla, Maarif Modeli’ni konuştuğumuz bu günlerde, herhalde atama modelini de konuşmamız gerekiyor. Aksi takdirde eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden her yıl en az 110 bin öğretmen adayı mezun olurken, 20 bin öğretmen atamasının bir açıklaması olamaz” dedi.

GÜNDEM 09.05.2024, 04:35
1
Genç Saadet’ten öğretmen atamasına tepki
Bir süredir beklenen öğretmen atamaları ile ilgili MEB Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Bakan Tekin’in açıklamalarına ilişkin konuşan Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı, tüm öğretmen adaylarının serzenişlerinde haklı olduğunu belirtti. Çağrıcı, atamanın yetersizliğine dikkat çekti.
Atama açıklamasının uzun süredir beklendiğinin altını çizen Çağrıcı, yapılan açıklamanın hem geç hem de güç olduğunu belirterek, “Türkiye Yüzyılı mottosuyla Maarif Modeli’ni konuştuğumuz bu günlerde, herhalde atama modelini de konuşmamız gerekiyor. Aksi takdirde eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden her yıl en az 110 bin öğretmen adayı mezun olurken, 20 bin öğretmen atamasının bir açıklaması olamaz. Hiçbir yaraya merhem olmayan bu atama duyurusu ile bakanlık, 2024 Türkiye’sinde 40 kişilik sınıflarda öğrenim gören öğrencileri dikkate almadığını ortaya koymuştur. Bu atama duyurusu ile bakanlık, 2024 Türkiye’sinde ücretli öğretmenlik yaparak birçok özlük hakkı saklı tutulan öğretmelerimizin sıkıntılarını duymadığını ortaya koymuştur. Bu atama duyurusu ile bakanlık, 2024 Türkiye’sinde sayısı şu anda 500 bini geçmiş atanamamış ve mesleğini icra etmek için yıllardır bekleyen meslektaşlarımızın sıkıntılarını işitmediğini ortaya koymuştur” dedi.
Eğitim politikasının dahi olmadığını ifade eden Çağrıcı, toplumsal problemlerin yanı sıra eğitimde de yönetilememe sorununun olduğunun altını çizerek, “21 yıl boyunca en çok değiştirdikleri bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı olmuştur. Bu sebeple eğitim, ülkemizin en temel problemlerinden birisi haline gelmemiştir, getirilmiştir. Her yıl ortalama 110 bin öğretmen adayı mezun olurken devletin 20 bin öğretmeni ataması bu konuda iktidarın hiçbir planlamasının olmadığının açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı