Son Dakika

Google en ufak bir itiraz istemiyor! İsrail'i protesto eden tüm çalışanları kovdu!

Google, şirketin İsrail ile yaptığı Nimbus Projesi sözleşmesine karşı çıkan çalışanlarının katıldığı protestoların ardından 28 çalışanını işten çıkardı.

DÜNYA 19.04.2024, 12:00
3
Google en ufak bir itiraz istemiyor! İsrail'i protesto eden tüm çalışanları kovdu!
İşten çıkarmalar, dokuz çalışanın Salı günü Sunnyvale, Kaliforniya ve New York City'deki Google ofislerinde oturma eylemlerine katılırken tutuklanmasının ardından Çarşamba günü gerçekleşti. Çalışanlar, işçilerin serbest bırakılmadan önce birkaç saat tutulduğunu söyledi.
Google'ın küresel güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Chris Rackow, şirket çapında gönderdiği bir e-postada, "Davranışları kabul edilemezdi, son derece yıkıcıydı ve iş arkadaşlarının kendilerini tehdit altında hissetmelerine neden oluyordu." ifadelerini kullandı.
"Apartheid için Teknoloji Yok" adlı bir grubun parçası olan çalışanlar, 2021'den bu yana Google'ın İsrail'e teknoloji satma anlaşmasına karşı mektuplar yazıyor ve protesto gösterileri düzenliyor. İsrail'in Gazze'deki savaşından bu yana, Nimbus olarak bilinen bulut bilişim sözleşmesi konusunda Google ve Amazon çalışanları arasındaki çatışma arttı. Proje, rejimin Filistinlilere yönelik gözetimini güçlendirmeyi amaçlıyor. Amazon ile 1,2 milyar dolarlık ortak bir sözleşme olan Nimbus Projesi, Siyonist rejime yapay zeka ve bulut hizmetleri sağlayacak.
"Apartheid İçin Teknoloji Yok", açıklamasında Time Dergisi'nin Google'ın İsrail savaş bakanlığı için özel araçlar ürettiğini ve İsrail İşgal Kuvvetleri ile sözleşmeleri olduğunu ortaya koyan yakın tarihli bir raporuna atıfta bulundu.
Grup yaptığı açıklamada, "Google çalışanları çalışma koşullarımızı barışçıl bir şekilde protesto etme hakkına sahiptir. Bu işten çıkarmalar açıkça misilleme amaçlıydı." dedi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım savaşını başlatmasından bu yana, dünyanın dört bir yanındaki işçiler Filistin'le dayanışmalarını artırdılar ve İsrail'e silah ve askeri teknoloji sağlanmasına karşı direniş örgütlediler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı