Gültekin Uysal AKP'nin HDP planını açıkladı: Öcalan üzerinden...

Demokat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP'nin HDP'ye oy veren seçmen kitlesini etkilemek için Öcalan üzerinden bir strateji geliştirdiğini belirtti.

GÜNDEM 23.01.2022, 12:55
11
Gültekin Uysal AKP'nin HDP planını açıkladı: Öcalan üzerinden...
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, katıldığı televizyon programında AKP iktidarını eleştirdi.
Açıklamalarında AKP'ye tepki gösteren Uysal, "İktidar, Türkiye'nin iklimini ne kadar enfekte edebiliriz diye düşünüyor. Toplumsal önderlerin, politik önderlerin tehdit dili kullanması, hele hele bir kutsal mekanda, camide kullanması kabul edilemez. Politikacılar daha müsamahakâr davranmalı. Hele bu kadar 'serseri mayın' etrafta dolanırken; toplum bunu emsal kabul eder" diye konuştu.

"HDP'nin bulunduğu bir ittifakta elbette bulunmayız" açıklamasında bulunan Uysal, "Kapatma sürecinin yargının kendi inisiyatifi ile başlamış değil. İktidarın talebi." dedi.
"AKP'nin meşru-gayri meşru, resmi-gayri resmi tüm yöntemleri kullanacaklarını görüyoruz." diye konuşan Gültekin Uysal, "Seçim rekabeti içinde iktidar HDP'ye oy veren seçmen kitlesini etkilemek için bir strateji geliştiriyor. Öcalan üzerinden bu stratejiyi yürütecekler." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı