HAMAS sahada da, masada da kazanacak

Siyonist İsrail rejiminin ateşkesi kabul etmemesi ve Refah Bölgesi’ne yönelik saldırılarını artırmasının ardından Millî Gazete’ye konuşan Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’a yakınlığıyla bilinen Filistinli üst düzey gazeteci, “İsrail, yeni bir katliama hazırlanıyor. Katliam olmadan harekete geçilmeli ve bu canilik engellenmeli

GÜNDEM 08.05.2024, 04:35
HAMAS sahada da, masada da kazanacak
Siyonist İsrail rejiminin ateşkesi kabul etmemesi ve Refah Bölgesi’ne yönelik saldırılarını artırmasının ardından Millî Gazete’ye konuşan Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’a yakınlığıyla bilinen Filistinli üst düzey gazeteci, “İsrail, yeni bir katliama hazırlanıyor. Katliam olmadan harekete geçilmeli ve bu canilik engellenmeli. Öte yandan İsrail güçleri, belki sivilleri öldürecek ama kendileri de çok kayıp verecek. Filistin direnişi, büyük bir savunmaya hazırlanıyor. HAMAS sahada da, masada da kaybetmeyecek” ifadelerini kullandı.
7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı Operasyonu ile Siyonist İsrail rejimine büyük bir darbe vurulmuştu. Yaşadığı kaosla birlikte tam bir acziyet içerisinde bulunan İsrail rejimi, Gazze’de tam anlamıyla bir soykırıma girişmiş ve böylece mağlubiyet psikolojisinden kurtulmaya çalışmıştı. Siyonistler, Gazze’deki sivillere ölüm olup yağsa da Kassam Tugayları karşısında büyük bir acziyet yaşayan İsrail güçleri, Gazze’deki hiçbir amacına ulaşamadı.
Siyonist İsrail rejimi, Gazze’ye kara saldırısı başlatırken üç temel hedef belirlemişti. Siyonistler, Gazze halkını güneye sürmek, HAMAS’ı yok etmek ve Aksa Tufanı operasyonunun planlayıcıları arasında yer alan Muhammed Deif ile Yahya Sinvar’ı şehit etmek amacındaydı. Gazze’ye kara saldırısı başlatırken sahip olduğu üç temel amaçtan hiçbirini hayata geçiremeyen işgalciler için Gazze macerası tam anlamıyla hüsran oldu.
Cephede çok sayıda ölü ve yaralı veren, bunun yanı sıra psikolojik anlamda büyük hasar alan İsrail rejimi, Filistin direnişi ile bir ateşkes anlaşması yapılmasına dünden razı olsa da İsrail rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun tavrı görüşmelerin önünde en büyük engel olarak duruyor. Pazartesi günü yaşanan gelişmeler de bu tezin ispatı oldu. HAMAS Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi. Fakat İsrail, HAMAS'ın kabul ettiği ateşkes önerisinin, kendileri tarafından kabul görmediğini açıkladı. Millî Gazete’nin edindiği bilgilere göre İsrail ordusu tarafından ateşkesin kabulü yönünde Netanyahu’ya baskı yapılsa da Netanyahu hükümeti, anlaşmaya karşı çıktı.
HAMAS’ın kabul ettiği ateşkes metnini kabul etmeyen Siyonistler, Refah’a yönelik de saldırı başlattı. İşgalci İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak, Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu. Mısır'a yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki kapının Filistin tarafında tam kontrolün sağlandığı belirtilen açıklamada, saldırıda 20 Filistinlinin şehit edildiği öğrenildi. İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, Refah'ın doğusunda boşaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyor. Siyonist İsrail ordusunun yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah'a karadan da saldırı başlatacağı endişesiyle bölgenin doğusunda zorunlu göç başladı. Gazze'nin Refah Sınır Kapısı, insani yardımların girişinde ana geçiş noktası ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yurt dışına seyahat etmek için kullandıkları tek geçiş noktası niteliği taşıyor.
Siyonist İsrail rejiminin ateşkesi kabul etmemesi ve Refah Bölgesi’ne yönelik saldırılarını artırmasının ardından Millî Gazete, HAMAS’a yakınlığıyla bilinen ve bölgede yaşayan üst düzey bir gazeteciye ulaştı. Bölgede yaşanan son gelişmeleri gazetemize aktaran söz konusu isim, İsrail’in ateşkes anlaşmasını kabul etmemesi nedeniyle pişmanlık yaşayacağını söyledi. Siyonistlerin Gazze’de zor durumda olduklarını kaydeden Filistinli gazeteci, “İşgal askerlerinin daha fazla savaşacak gücünün kaldığını düşünmüyorum. Gazze’de çok zor şartlar altındalar. Ancak Netanyahu’nun yargılanmaktan korkması nedeniyle savaşın devamını istediğini görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Millî Gazete’ye konuşan üst düzey gazeteci, Siyonist İsrail rejiminin Refah Bölgesi’ne yönelik saldırılarını da değerlendirdi. Refah’ta bir buçuk milyon sivilin bulunduğunu belirten gazeteci, “İsrail, yeni bir katliama hazırlanıyor. Katliam olmadan harekete geçilmeli ve bu canilik engellenmeli. Öte yandan İsrail güçleri belki sivilleri öldürecek ama kendileri de çok kayıp verecek. Filistin direnişi büyük bir savunmaya hazırlanıyor. HAMAS sahada da masada da kaybetmeyecek” dedi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı