Hatay’da yassı şeftali hasadı heyecanı: Tarlada 8 TL’den alıcı buluyor!

Türkiye’nin bereketli topraklarından olan ve birçok ürünün yetiştiği Hatay’ın Amik Ovası’nda yaz aylarıyla birlikte ürünler hasat edilmeye başlandı.

EKONOMİ 06.06.2024, 11:05
2
Hatay’da yassı şeftali hasadı heyecanı: Tarlada 8 TL’den alıcı buluyor!
Hatay'ın meşhur Amik Ovası'nda, yassı şeftali hasadı tüm hızıyla sürüyor. 40 dereceyi aşan kavurucu sıcaklara rağmen, tarım işçileri olgunlaşan şeftalileri özenle toplayarak kasalara dolduruyor. Zorlu hava şartlarına rağmen yassı şeftaliler, tarlada 8 TL'den alıcı buluyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Ahmet Cünedioğlu isimli çiftçinin 45 dönüm arazide yetiştirdiği yassı şeftalinin hasadına başlandı. Afrika sıcaklarının etkisini yoğun bir şekilde hissettiren bölgede, hava sıcaklığı gün içerisinde 40 dereceye kadar yükseliyor. Bu zorlu koşullara rağmen, çiftçiler yassı şeftalileri özenle toplayarak hasat işini sürdürüyor.
Zorlu şartlara rağmen emeklerinden vazgeçmeyen çiftçi Ahmet Cünedioğlu, ürettiği lezzetli şeftalileri kilosu 8 TL'den satıyor.
Geçtiğimiz yıl depremden büyük hasar alan Reyhanlı, yassı şeftali hasadıyla yeniden umut buluyor. Bölgenin ekonomisine önemli bir katkı sağlayan bu lezzetli meyve, depremin yaralarını sarmaya yardımcı oluyor.

Yassı şeftali 45 dönümlük bir arazide hasat edildiğini aktaran Ahmet Cünedioğlu, "Yaklaşık 50 ton civarında hasadımız var. Tarlada yaklaşık 8 TL’den satılıyor. Bu meyve genelde Rusya ve Irak’a ihraç ediliyor. Şu an ihracat kapalı olduğu için ürünler Türkiye’de kalıyor" diye konuştu.

515 TL yevmiye aldığını söyleyen Zeynep Avcı, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Mevcut hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte işin gitgide zorlaştığını dile getiren Zahra Horoz ise, "Tarlada çalışıyoruz. Burada yassı şeftali topluyoruz. İşimiz çok zor ve ağır, sepet taşıma, toplama işimiz bayağı ağır. Sıcaklıklar da başladı biraz daha zor olacak. Günlük 515 TL yevmiyemiz var. Günlük 1 kamyonet dolduruyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tarlada çalışıyoruz. Sabah buraya 5’te geliyoruz saat 2’de gidiyoruz. Yassı şeftali, şeftali hasadı yapıyoruz. Çok sıcak ve yorucu işçilik çok zor. Günlük bin 500 kasa dolduruyoruz. Yevmiye olarak 515 TL alıyoruz. Sıcaklardan dolayı daha zor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı